Zwolle gaat voor record tijdens NLdoet

Zwolle – Zwolle barst op 15 en 16 maart 2013 van de vrijwilligersacties. Dat is de inzet van Vrijwilligerscentrale Zwolle (VCZ). De vrijwilligerscentrale wil samen met Zwollenaren een recordaantal vrijwilligersklussen realiseren. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn en hoe leuk vrijwilligerswerk is.

VCZ organiseert verschillende activiteiten en mogelijkheden waarbij Zwollenaren kunnen aanhaken. Met wie wil jij kennis maken tijdens NL Doet? Zowel bij maatschappelijke organisaties als individuele personen kan een vrijwilligersklus gedaan worden. Kijk voor klussen op www.nldoet.nl/zwolle. Vind je met jouw bedrijf, de school, in jouw buurt of met jouw burgerinitiatief geen aansluiting bij de klussen die nu aangemeld zijn? Vrijwilligerscentrale Zwolle denkt graag met je mee! Gooi het in de groep bij de Oploskoffie

Teamleden van VCZ zijn op 15 en 16 maart te vinden in de Diezerstraat in het centrum van Zwolle. Zwollenaren kunnen samen met hen een kopje ‘Oploskoffie’ drinken en oplossingen bedenken voor dingen waar mensen tegenaan lopen. Samen zoeken ze mogelijkheden voor leuke ideeën die mensen voor de stad hebben en verbinden ze mensen aan partijen die hen verder kunnen helpen.

Aanbieders kunnen met vragen over het organiseren van een klusdag terecht bij Vrijwilligerscentrale Zwolle. Ook geeft VCZ advies en tips over het vinden en binden van nieuwe vrijwilligers.
Mensen die in de thuissituatie hulp van een vrijwilliger kunnen gebruiken, kunnen zich melden bij Stichting Present: 038-4609707.

Heb je vragen over NLdoet, neem dan contact op met Marlies van Beek van Steunpunt

Artikel delen:

Reageer