Open Ateliers op zaterdag 6 en zondag 7 april

Zwolle – Zoals de laatste 25 jaren gebruikelijk zullen ook dit jaar in Zwolle door de BZK (Belangenvereniging Zwolse Kunstenaars) de ‘Open Ateliers’ georganiseerd worden en wel op zaterdag 6 en zondag 7 april, van 11.00 tot 17.00 uur.

Op verschillende plekken in Zwolle kunnen de ateliers van de aangesloten kunstenaars bezocht worden. Bezoekers kunnen dan de kunstenaars aan het werk zien en natuurlijk kunnen er ook werken worden gekocht. Bij de meeste ateliers is schilderkunst, uiteenlopend van figuratief tot abstract, te bezichtigen. Maar ook presenteren zich veel andere disciplines. Zo kan er een bezoek gebracht worden aan tekenares Emmy Bergsma, die een tekenworkshop geeft op zaterdag en zondag van 11.00 tot 12.00 uur aan de Emmanuelshuizen, Praubstraat 21. In de ateliers aan het Koewegje tonen Els Mondt (lichtobjecten), Hanneke Bloemen (beeldhouwen figuratief) en Roel Suidgeest (schilder) hun werk. In de ateliers aan de Cyclamenstraat zijn meerdere kunstenaars te bezoeken die de schilderkunst in al haar diversiteit zullen tonen. Op zaterdag kan er ook het werk van beeldhouwer Tom Waterreus bekeken worden.

Kunstenaars die een activiteit organiseren zijn: Stephanie Jansen (zaterdag 6 april aan de Cyclamenstraat 14 en zondag 7 april Koewegje 4 beide dagen van 15.00 tot 16.00 uur) onder het motto: “de kunst van het creatieve dwalen”. Sander Medendorp geeft op zaterdag in de oude ambachtschool aan de Mimosastraat 1, atelier 1R, een demonstratie glaskraal branden. Anneke Kieft, Kuyerhuislaan 30, geeft een workshop “kleuren mengen” op zaterdag van 13.00 tot 15.00 uur.

Ook dit jaar zetten nieuwe leden van de BZK hun atelier open en daarmee blijft het aanbod vernieuwend en divers. Meer informatie is binnenkort te vinden op de website: www.bzkzwolle.nl Op de website wordt verdere informatie gegeven over de activiteiten die enkele kunstenaars in hun atelier organiseren en over eventueel afwijkende tijden (wel of niet aanwezig).

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer