Innovatie Agro&Food in Overijssel

Zwolle – Op woensdagmiddag 20 maart 2013 staat innovatie in de Agro&Foodsector in Overijssel centraal tijdens een bijeenkomst in het provinciehuis te Zwolle.  Inspirerende voorbeelden, nieuwe financieringsmogelijkheden en nieuwe netwerken komen aan bod.

Ondernemers met een innovatief idee of plan worden uitgenodigd dit mee te nemen en voor te leggen aan collega-ondernemers, deskundigen of ondersteuners.  De bijeenkomst wordt georganiseerd door Stimuland in samenwerking met Oost NV en de provincie Overijssel. Gedeputeerde Theo Rietkerk gaat het innovatiebeleid van de provincie Overijssel voor de komende jaren uiteenzetten en gaat graag in discussie met ondernemers. Willen ondernemers in de landbouw en in de foodindustrie samenwerken om te innoveren? Deze bijeenkomst biedt inspiratie aan ondernemers, biedt nieuwe netwerken en de mogelijkheid om ideeën en plannen direct een stap verder te krijgen.

Workshops en informatiestands

In verschillende workshops worden kruisverbanden tussen sectoren gelegd en de mogelijkheden van innovatie besproken, met en door ondernemers. In de workshops wordt aandacht besteed aan Agro&Food als voedselleverancier (new food), als duurzaam productiesysteem (duurzame productie), als leverancier van bio-based grondstoffen en als beheerder en gebruiker van natuur en landschap.Daarnaast zal een keur aan ondersteuningsmogelijkheden voor de ondernemers worden gepresenteerd op het gebied van begeleiding (ondernemersloketten), geld (subsidies, financieringsmogelijkheden), kennis (kennisinstellingen) en regelgeving (overheden).

Deelname

Deelname aan de bijeenkomst is gratis voor ondernemers. Wij vragen u wel een concreet idee of plan waarvoor u steun of partners zoekt, mee te nemen. De bijeenkomst vindt plaats in het Provinciehuis in Zwolle op woensdag 20 maart 2013 van 12.00 tot 16.30 uur. Het definitieve programma is in ontwikkeling en wordt binnenkort bekend gemaakt. Geïnteresseerden kunnen zich nu al inschrijven voor de bijeenkomst door het sturen van een mail naar info@stimuland.nl.

Artikel delen:

Reageer