Bekerwedstrijd PEC Zwolle – PSV wordt feest

Zwolle – Het is 1977 wanneer PEC Zwolle voor het laatst de halve finale haalt én wint. Het elftal van onder andere Rinus Israël en Klaas Drost blijkt in de halve finale in 1977 in het bezit te zijn van een onuitputtelijke kracht. De krant van toen: ,,Twee minuten voor half elf barstte in het Utrechtse stadion Galgenwaard het Zwolse feest los. De met groen-wit getooide supporters stortten zich met één lange jubelkreet op de spelers van PEC Zwolle, die zojuist voor een enorme sensatie hadden gezorgd. Niet het hoog favoriete FC Den Haag , sub-topper in de Eredivisie, had zich geplaatst voor de finale van de strijd om de beker, maar eerste divisieclub PEC Zwolle! Nog verbazingwekkender was eigenlijk de manier waarop de Zwolse club naar die eindstrijd heeft gespeeld. Bij vlagen werd FC Den Haag overvleugeld door de Zwollenaren, die geen spoor van respect voor hun tegenstanders toonden."

beker_pec_-_psv.jpg

De wedstrijd begint om 18.45 uur, maar het stadionterrein is al vanaf 17.00 uur geopend voor publiek. Er is genoeg te zien én te eten, maar zorg ervoor dat je om half zes op je plek zit, want dan worden de helden van toen geëerd op een bijzondere manier. Q-music DJ’s Mattie & Wietze gaan PEC to the 70’s en er wordt een bijzondere videocompilatie vertoond op de Videowall. Na de wedstrijd gaat het feestje door in Zwolle, want winst of geen winst, de club en haar supporters hebben wat te vieren! Het Eventcenter in het stadion is omgebouwd tot dé locatie voor de Afterparty. De toegang en de eerste consumptie zijn gratis! Niemand minder dan ambassadeur én fanatiek supporter Sticks zal de helden van toen en de helden van nu op een eervolle manier bedanken. TV Oranje en de Gebroeders KO maken het feest compleet.

1977 vs 2013

PEC Zwolle hoopt op een herhaling van het verleden en gooien alles in de strijd om woensdag 27 februari de halve finale te winnen van PSV. In eigen huis, met haar eigen supporters! Met de campagne ‘PEC to the 70’s!’ haalt de club de banden aan met het verleden. Op de speciale retro website www.halvefinalePECZWOLLE.nl is meer informatie te vinden over ticketprijzen, maar worden vooral 1977 en 2013 dichterbij elkaar gebracht. Door middel van foto’s, videobeelden en interviews legt de club een mooie link met het historische moment van 1977 en de strijd om de beker nu.

Hoofdtrainer Art Langeler: ,,Een club als Zwolle komt normaal gesproken nooit zover, dus waarschijnlijk is dit een eenmalige kans. Die moeten we dan ook proberen te verzilveren! Natuurlijk is PSV normaal gesproken een maatje te groot, maar als je de wedstrijden terughaalt in de competitie: in de wedstrijd in Zwolle stonden we tot een kwartier voor tijd met 1-0 voor en was er niet zoveel aan de hand. PSV had een overwicht maar niet veel kansen, er leek een stunt in de maak. Door twee doelpunten in de slotfase bleven we met lege handen. In de uitwedstrijd speelden we erg goed. We waren wat gelukkig in momenten (juiste momenten scoren, tegenstander die grote mogelijkheden miste, rode kaart voor hen) maar we speelden naar onze mogelijkheden en deden het erg goed. De beloning was geweldig: 1-3 winst en een hoop good-will bij voetbal minnend Nederland. Kortom, we hebben er twee keer een echte wedstrijd van gemaakt, hopelijk lukt dit nog een keer!"

Kijk voor meer informatie op www.halvefinalePECZWOLLE.nl en volg ook het officiële Twitteraccount @halvefinalepec. Wees er snel bij als je nog een kaart wilt hebben, de verkoop gaat hard!
Artikel delen:
Reacties 18
 1. Als tifosi maar thuis blijft. Dat vuurwerk hebben we nou ook wel gezien hoor, begint een beetje saai te worden. Zie liever een leuke actie van de far east ultras


  Maak melding

 2. Zou juist mooi zijn al beiden een sfeeractie opzetten met vuurwerk / fakkels / enkele grote vlaggen en het Zwolse publiek massaal deze sfeer overneemt. Laten spoken in het stadion, Noord, FP en Klaas Drost als één. Hebben we iedereen voor nodig! Helemaal gek maken dat Pisvee, come ome Zwolluuhh, aanpakken die gasten en feestje van maken.


  Maak melding

 3. Ja pietertje je kletst als een klein kind later als je groot bent en ze je Piet noemen Klets je misschien verstandiger! Laat iedereen die sfeer kan maken meedoen en zet aub de frustaties naar anderen opzij!!


  Maak melding

 4. Dat feestje daarna kan me gestolen worden. Ik wil op tv kijken tegen wie PEC in de finale moet spelen. Mooi affiche PEC Zwolle- Ajax 😀


  Maak melding

 5. Dat zal dan voor het eerst zijn dat die wat laten zien in het stadion !!!!!

  Misschien moet jij dan maar thuis blijven om de sfeer goed te houden in het stadion .

  FORZA ZWOLLE OP NAAR DE FINALE MET IEDEREEN


  Maak melding

 6. @rene 1990.
  Volgens mij is het niet meer zo dat de verliezend finalist, europees voetbal gaat spelen. Wanneer de winnaar van de bekerfinale bij ook landskampioen wordt.


  Maak melding

 7. @Anneke, goed dat je dit gevonden hebt. Was ook al aan zoeken geweest. Nadat we hier thuis hierover al een discussie hadden.
  Dat geeft nog meer hoop. Neemt niet weg dat het woensdag een geweldige happening gaat worden.
  Zou mooi zijn wanneer de finale gehaald wordt door PEC Zwolle. Dan zou het een geweldig 1e seizoen in de eredivisie voor alle trouwe fans:D:D


  Maak melding

 8. Mensen, stel dat we de beker winnen, of bij een kampioensch van 020 ook Europa ingaan, kan de club dat wel betalen? Je zit dan met vliegtickets, hotelkosten, je zult plaatsen moeten kopen in stadions voor je sponsoren, voor je stadion gaan dan andere eisen gelden wat verbouwen betekent etc. etc.
  Dit alles kost heel veel geld. Zullen we ons eerst op de competitie richten? We staan nog steeds rond de degradatie zone.


  Maak melding

Reageer