Nieuw koningspaar bezoekt 19 juni Zwolle

Zwolle – In mei en juni bezoeken koning Willem-Alexander en koningin Máxima alle provincies. De RVD heeft de data bekendgemaakt van de bezoeken. Per dag staan twee provincies op het programma.

maxima_7.jpg

De bezoeken beginnen op 28 mei in Groningen en Drenthe. Willem-Alexander en Máxima bezoeken enkele plaatsen in elke provincie, en de hoofdstad. Aan de provincies is gevraagd een programma te maken. Op 30 mei volgen Gelderland en Utrecht, op 12 juni Limburg en Noord-Brabant, 14 juni Friesland en Noord-Holland en op 19 juni Flevoland en Overijssel. Het koninklijke stel zal dan ook Zwolle bezoeken. Op 21 juni worden Zeeland en Zuid-Holland bezocht. Medio november wordt het Caribisch deel van het Koninkrijk bezocht.

Artikel delen:
Reacties 31
 1. Leuk, wil Maxima wel een in real life zien. Als ik kan ga ik wel even kijken. Ligt er aan wat en waar ze in Zwolle zijn. Zal wel provinciehuis worden en verder??


  Maak melding

 2. Heb Wientjes toch bij het laatste staasbezoek horen zeggen, dat de handelsdeligatie die altijd mee gaan met deze staatbezoeken. Blij zijn met het koningshuis. Zij doen deuren doen open gaan die anders dicht blijven. En ondanks dat dit moeilijk meetbaar is.
  Geloof ik niet dat Wientjes dit zou zeggen wanneer hij er niets van meend.


  Maak melding

 3. Leuk, ik ga kijken, het Koningshuis is onze beste verkoop truuk in het buiten land, ze zijn hun gewicht in goud waard voor onze handel 🙂

  Daar kan geen president tegen op! 🙂


  Maak melding

 4. Ben reuze benieuwd of zij inderdaa de provincie en haar inwoners gaan bezoeken of dat alle bobo’s en lokale politicie weer de aandacht zullen opeisen. Vrees voor het laatste. Maxima doet aan mini kredietprojeten. Misschien dat B&W Zwolle nog een aantal projecten met haar kunnen bespreken er valt vast iets van haar te leren. Stel voor dat de inwoners van Zwolle onze nieuwe koning een Ipad aanbieden. Uiteraard met technische ondersteuning.


  Maak melding

 5. Dank je Tsja, interessant!
  Voor de gemiddelde burger zijn dit soort zaken moeilijk te overzien of te controleren (?n het is ook wel leuk om in sprookjes te geloven…)
  Maar met (enkel) m’n boerenverstand kan ik toch niet geloven dat een ander land plots miljoenen orders aan NL gaat geven enkel en alleen doordat een bejaarde vrouw er een wandelingetje maakte en de mensen eens vriendelijk toeknikte…
  Er zijn ontzettend veel oranjefans in NL, maar voor mij is het niet te vatten dat we anno 2013 nog steeds accepteren dat iemand de baas over ons mag spelen enkel en alleen omdat ‘ie als prinsje of prinsesje geboren is.
  Ik stel voor dat de burgemeester v Zwolle straks opgevolgd wordt door z’n zoon/dochter, dit hetzelfde voor de commissaris vd koningin v Overijssel, de trainer van PEC Zwolle, de bestuursvoorzitter vd Isalaklinieken, de directeur van Scania, de brandweercommandant v Zwolle, alle rechters in de rechtbank Zwolle-Lelystad enz… (Oftewel: dan zou iedereen toch wel op z’n achterste poten staan…)
  En ten slotte nog het feit dat het koningshuis 39 miljoen per jaar kost. Er is misschien te weinig personeel om oma in het verpleeghuis regelmatig naar het toilet te brengen, maar ja het geld is er in deze economisch slechte tijden nu eenmaal niet…  Maak melding

 6. enkel en alleen omdat ‘ie als prinsje of prinsesje geboren is

  En daar 40+ jaar voor wordt opgeleid. Vergeet dat niet. Vanaf zijn/haar geboorte wordt hij/zij opgeleid. Ik heb liever iemand met 40+ jaar ervaring en een stage van 20+ jaar, dan de zoveelste populaire kerel/vrouw van het moment.


  Maak melding

 7. iemand enig idee> hoelaat en waar ze komen in uns zwolle >
  laten we dan allemaal uns volkslied zingen !! ik ben een zwollenear !!
  zou leuk zijn !


  Maak melding

 8. jammer dat nergens staat waar ze naar toe gaan, zo kan ik geen aandacht vragen voor mijn dakloosheid hier in zwolle, ondanks gesprekken met lokale politici, en directeuren van woningcorporaties. wellicht kan enige koninklijke bloede daar nog iets aan veranderen…


  Maak melding

 9. Respectloze en domme bijdrage Nijntje, daarnaast sla je ook nog eens de plank mis.
  Lekker makkelijk om alleen de kosten te noemen. De contacten die het koningshuis heeft zijn van grote waarde. Dat heeft met wederzijds respect te maken en het gunnen van klussen aan elkaar, iets dat jij helaas niet begrijpt….


  Maak melding

 10. Kunnen ze vast ook wel doen met een paar paleizen minder en dito miljoenen, Zwollenaarisback. Maar op een of andere manier blijven we dat sprookje graag in stand houden.


  Maak melding

 11. Waarom zouden ze tjsa, dit is al honderden jaren in de familie. De periodieke bijdrage vanuit de overheid is inmiddels wel naar beneden bijgesteld.


  Maak melding

 12. Half 3 provinciehuis tentoonstelling openen daar, daarna achter het provinciehuis in park de Wezenlanden publiek en genodigden ontmoeten. Bericht uit de peperbus 🙂
  Ik ga zeker even kijken 😀


  Maak melding

Reageer