Laat je boek achter bij brasserie Samen

Zwolle – Brasserie/restaurant Samen werkt samen met Bookcrossing. BookCrossing bestaat sinds 2001 en is een initiatief van en voor enthousiaste lezers uit de hele wereld. Boeken worden ‘in het wild’ achtergelaten, zodat anderen ze kunnen lezen. www.BookCrossing.com is de website die dit alles mogelijk maakt.

Bookcrossers laten boeken in het wild achter, maar er bestaan in Nederland inmiddels ook 96 Openbare Zones. In Zwolle was er tot voor kort geen. Samen heeft nu in Zwolle de allereerste Openbare Bookcrossing Zone (OBCZ) geopend.  Een OBCZ is niet meer dan een kast of plank met boeken en bevindt zich altijd in een openbaar toegankelijke ruimte. De boeken kun je meenemen om te lezen en daarna los te laten of weer terug te brengen voor een volgende lezer. Ruilen mag ook. En gewoon boeken achterlaten zonder zelf iets mee te nemen mag natuurlijk altijd. Alle boeken staan geregistreerd op de website www.bookcrossing.com . Daar kun je volgen waar het boek is geweest en wat eerdere lezers van het boek vonden. Samen heeft speciaal voor deze gratis boeken een boekenkast bij de loungebanken ingericht. In deze boekenkast staat een mand waar ook boeken losgelaten kunnen worden.

SAMEN werd benaderd voor Bookcrossing door een gast. Bookcrossing past perfect bij het SAMEN concept dat naast brasserie en restaurant een centrale plek wil bieden in de stad én een rol wil spelen voor initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Juist door de informele manier van samen boeken delen is Bookcrossing een prachtige toevoeging aan Brasserie/restaurant SAMEN.

SAMEN is gevestigd aan de Nieuwe Markt 1a te Zwolle (in het pand van het oude postkantoor).

A.s donderdagavond 28 februari 2013, tijdens het Duurzaam Café in Samen zal Philien Blok vertellen over haar ervaringen met het bookcrossen.

Artikel delen:
Reacties 10
  1. Leuk dat er een bookcrossing verzamelpunt is. Ik heb al verschillende keren zo’n boek gevonden en op de bookcrossingsite geregistreerd als gevonden. Op verschillende plekken zo’n boek weer los gelaten en ook dat op de site vermeld. Zelfs gezien dat mensen het boek dat ik neer legde meenamen. Maar tot nu toe is er nooit iemand geweest die mijn boeken op de site melden. Sinds enkele weken had ik weer een boek. Deze eergisteren net weer los gelaten. En nu lees ik over dit verzamelpunt in Samen. Daar gaat mn volgende boek dan naar toe. Ben ik toch zekerder dat deze dan wel door de vinder/vindster wordt gemeld.


    Maak melding

Reageer