Koninklijke Onderscheiding voor Peter Polman

Zwolle – Wethouder Filip van As reikte zaterdagmiddag in de IJsselhallen de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit aan de heer P.H. Polman voor zijn vrijwillige verdiensten voor Vogelliefhebbersvereniging De Volièrevriend. De uitreiking vond plaats na afloop van de Vogelmarkt waarvoor de Peter Polman zich al 25 jaar op vele fronten inzet.

23-02-2013_hr_polman_geridderd-flip_van_as_02.jpg

De heer Polman is een enthousiast vogelliefhebber én een vrijwilliger in hart en nieren. De ideale combinatie voor Vogelliefhebbersvereniging De Volièrevriend die al jarenlang op zijn inzet en betrokkenheid kan rekenen. Vijftien jaar lang was hij voorzitter van de vereniging en tot op de dag van vandaag vijfentwintig jaar secretaris van de Vogelmarktcommissie. In de afgelopen jaren is de Zwolse Vogelmarkt, die zaterdag zijn 57e editie beleefde, uitgegroeid tot een markt met een internationale uitstraling, een totale oppervlakte van zo’n 10.000 m2 en bezoekersaantallen van 6.000 tot 7.000 per dag. En dat is niet in de laatste plaats aan de heer Polman te danken. Met zijn kennis en ervaring is hij de drijvende kracht achter dit evenement dat tweejaarlijks in de IJsselhallen wordt georganiseerd.

23-02-2013_hr_polman_geridderd-flip_van_as_01.jpg

23-02-2013_hr_polman_geridderd-flip_van_as_03.jpg

23-02-2013_hr_polman_geridderd-flip_van_as_04.jpg 

De Zwolse Vogelmarkt is inmiddels de meest bekende, grootste overdekte vogelmarkt van Europa. Bezoekers uit Italië, Duitsland, België, Frankrijk, Engeland, Denemarken en Tsjechië weten inmiddels de weg naar Zwolle te vinden. Nog steeds is de Zwolse Vogelmarkt groeiende en wordt elke editie naar een hoger niveau getild.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Komt zelf onze burgemeester niet meer in touw voor het uitreiken van een koninklijke onderscheiding. Is zich vast al aan het voorbereiden op het koninklijke bezoek, schandalig.


    Maak melding

Reageer