Berkum kan topper niet winnend afsluiten

Zwolle – VV Berkum heeft zaterdagmiddag gelijkgespeeld tegen ONS Boso Sneek. De topper eindigde met een 2-2 eindstand. De doelpunten kwamen op naam van William Potkamp en Chris van der Meulen.

Het was deze middag de wedstrijd tussen de nummer 3 (Berkum) en de koploper (ONS) uit de Hoofdklasse C. Tot de rust bleef de stand 0-0. Daarna opende Potkamp de score voor Berkum (1-0). ONS kon even later via Martijn Roosenburg de gelijkmaker scoren (1-1). Het was weer Berkum, dat via een doelpunt van Van der Meulen op voorsprong kwam (2-1). ONS-speler Harvey de Boer kon met een score de stand toch weer op gelijke hoogte brengen (2-2). VV Berkum blijft door het gelijke spel ONS op 3 punten afstand volgen.

ONS was voor rust beter maar benutte de kansen niet. Berkum kwam daarna beter uit de verf, nam twee keer een voorsprong maar moest toch een remise toestaan die gezien het wedstrijdverloop niet onterecht was. 

“In de eerste helft hebben we voetballend te weinig gebracht, maar na rust ging het beter. Toch ben ik niet helemaal tevreden want na de 1-0 hadden we een flinke kans op de 2-0 en als die was gevallen hadden we de wedstrijd naar ons toegetrokken,” was Berkum-trainer Roeland ten Berge van mening. ONS-coach Jan Vlap zag dat zijn ploeg vooral voor rust had verzuimd om afstand te nemen maar was uiteindelijk niet ontevreden. “Na de 2-1 was ik bang dat we met lege handen zouden blijven staan, dus ik ben toch wel blij met een puntje,” aldus de Friese oefenmeester. 

Beide ploegen begonnen gehandicapt aan de ontmoeting doordat topscorers Karim Chengachi van Berkum en Sandor van der Heide van ONS, per persoon dit seizoen al goed voor 12 goals in de Hoofdklasse C, met blessures aan de kant moesten blijven. Desondanks waren de Friezen in de eerste helft heel wat keren dicht bij een voorsprong. Jurjen Bosch, Ale de Boer, Danny Kampstra en Martijn Roosenburg hadden mogelijkheden om de score te openen, maar ONS had pech dat Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis deze middag uitstekend in vorm was en, met handen en voeten, alles tegenhield wat op hem af kwam. De Zwolse doelman herhaalde dat enkele minuten na rust toen hij een inzet van Ale de Boer in twee instanties uit de hoek wist te grabbelen.

De thuisclub wist zich in dat tweede bedrijf wat te ontworstelen aan de druk van ONS en dat zorgde in de 53e minuut voor de op dat moment toch wat verrassende voorsprong voor Berkum. De op de linkervleugel uitgebroken Chris van der Meulen legde de bal uitstekend voor op William Potkamp die, opgedoken tussen de verdedigers Chris de Wagt en Bieuwe Pruiksma, koelbloedig de 1-0 binnen schoot. Een minuut of 10 later hadden de Zwollenaren een riante kans om de voorsprong uit te breiden toen Frank Hoolsema alleen voor ONS-keeper Ale Geert de Vries kwam, maar de Berkum-middenvelder verzuimde het karwei met een treffer af te ronden. Dat brak enkele minuten nadien op toen de bal na een in eerste instantie afgeslagen aanval terecht kwam bij de constant gevaar stichtende Martijn Roosenburg. De ONS-spits schoot de bal van net buiten het strafschopgebied met een prachtige knal dwars door de Zwolse verdediging, waarmee de 1-1 een feit was.

Nadat een kansrijke kopbal van Jurjen Bosch nog knap uit het Berkum-doel was geplukt door keeper Bouwhuis en ONS weer sterker leek te worden liepen de Zwollenaren een kwartier voor tijd opnieuw uit. De goed doorzettende Jerrol Poot gaf een geweldig afgemeten pass op Chris van der Meulen die dat vervolgens goed afmaakte: 2-1. Vijf minuten voor het slotsignaal moest Berkum die voorsprong echter alsnog inleveren, nadat de ploeg er niet in slaagde de bal voor de eigen goal weg te werken. Bosch legde terug op Harvey de Boer en die stond op de goede plek om de 2-2 binnen te werken.  Voor de Berkum-spelers was die late gelijkmaker uiteraard teleurstellend. Gezien het goede spel van ONS was het resultaat echter een redelijke afspiegeling van het, ook door de uitstekende leiding van scheidsrechter Roelof Luinge, sportieve en geheel ‘kaartloze’ duel. ONS en Berkum, nu respectievelijk eerste en derde op de ranglijst van de Hoofdklasse C, houden hierdoor bovendien allebei kans op de prijzen.

Berkum-ONS Sneek, 23 februari 2013

Eindstand: 2-2 (0-0)

Doelpunten: 53. William Potkamp (1-0), 67. Martijn Roosenburg (1-1), 77. Chris van der Meulen (2-1), 85. Harvey de Boer (2-2)

Gele/rode kaarten: geen

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Dirk Muis, Kees Dorgelo, Jason Huisman, Jeffrey Pohowainjaan, Yassine Assa, Jerrol Poot, Frank Hoolsema (70. Pascal Diender), William Potkamp, Chris van der Meulen, Arjen Westrik (70. Youp Kok)

Opstelling ONS Sneek: Ale Geert de Vries, Bieuwe Pruiksma, Ale de Boer, Chris de Wagt, Arnold Herder, Jurjen Bosch, Harvey de Boer (89. Klaas de Vries), Jacob Noordmans (83. Mark de Vries), Martijn Roosenburg, Danny Kampstra (88. Higor da Silva), Patrick Goedhart

Artikel delen:

Reageer