Be Quick ’28 opnieuw in blessuretijd onderuit

Zwolle – Het houdt maar niet op met het eerste elftal. Opnieuw ging de ploeg in blessuretijd onderuit. Zij het dat het dit keer wel erg diep in blessuretijd was. Een koude middag in Dalfsen leek een punt op te leveren, maar dat kwam er uiteindelijk niet.

Be Quick heeft het in de beginfase moeilijk met hoogvlieger ASC. De ploeg uit Dalfsen komt niet echt tot uitgespeelde kansen, maar de roodzwarten moeten alle zeilen bijzetten.  Gaandeweg de eerste heflt gaat het beter en de rust wordt ongeschoden en in de brilstand gehaald. In de tweede helft gaat het beter. Vanuit een goede organisatie wordt degelijk weerwerk geboden. Daar staat tegenover dat ASC ook in de verdediging goed staat en Be Quick de muur niet weet te slechten. Een gelijkspel lonkt na 85 minuten, want de 0-0 staat nog steeds op de borden. Namens ASC breekt Piet de Jong dan toch de ban in de 87e minuut: 1-0. Als Bram Horstman een doorgebroken speler neerlegt, wordt de bal vanaf een meter of 20 direct binnengeschoten. Be Quick kruipt daarna direct uit de schulp en komt in de 90e minuut weer gelijk door een penalty van Bas Buimer 1-1.

Waarom de blessuretijd bijna tien minuten duurt, dat weet niemand bij Be Quick. Maar in de 100e minuut slaat dan toch weer het noodlot toe. Keeper Nepplenbroek wordt wat gehinderd bij een corner en de bal wordt door Chiel Pasman in het doel gewerkt 2-1.

Een ijskoude middag met een nog koudere afdronk, daar verandert ook een stevige derde helft niets meer aan. Desondanks prijs Arnie Pot de instelling van de spelers: “We misten enkele spelers vanmiddag, waaronder Arie Smit en Rutger Minkjan. Maar ik moet zeggen dat de jongens toch wel een verdienstelijke prestatie hebben geleverd. De afspraken werden nagekomen en tegen een hooggeplaatste tegenstander hebben we weinig weggegeven. Als je naar de stand kijkt, dan is er niets verloren. Maar het is duidelijk: we moeten wel punten gaan halen.”

Door Gerco Grevers

Artikel delen:

Reageer