WVF verliest in eindfase van FC Zutphen

Zwolle – Met de twee dikke nederlagen uit het vorig seizoen  nog in het achterhoofd reisde WVF af naar Zutphen om daar aan te treden tegen de plaatselijke FC.  Op een schitterend nieuw sportpark en een mooi kunstgrasveld en een gevoelstemperatuur van -8 graden begon WVF zeer overtuigend aan deze wedstrijd. Dit moest het doen zonder de geblesseerde verdedigers Hans Kamping, die herstellende is van zijn armbreuk en Hiro Granapragrassan, die afgelopen donderdag op de training een zware knieblessure opliep. Beide spelers waren gelukkig wel aanwezig om hun ploeg vocaal te ondersteunen.

Als vervangers stonden Rene Dorgelo en Dion Reijnen in de basis. WVF starte deze wedstrijd wederom met ‘Graziano’ van der Steege als sterk aanspeelpunt in de spits  en Sybren Poppen, een van de uitblinkers vanmiddag, als laatste man. Deze omzettingen komt het spel van WVF ten goede, de bal gaat makkelijker rond en aanvallend levert het meer gevaar op. Dit resulteerde in een vroege voorsprong. Deze viel al in de 6e minuut na een vlotlopende aanval van WVF was het Rob Meijerink, die na een  mooie pass van Timon Beimers , scoorde met een schitterende lob en WVF op voorsprong zette. Niet veel later kreeg Timon Beimers  van dichtbij de kans om zijn ploeg op 2-0 te zetten, helaas faalde hij in de afwerking.

Ook FC Zutphen zocht de aanval en zo ontstond er ondanks de snerpende kou, een aantrekkelijke wedstrijd. Zo redde Wibo van Dijk met zijn voet zeer bekwaam op een inzet van dichtbij van Aldo Joaquim , na een snelle aanval van FC Zutphen. Niet veel later werd een kopbal van Sybren Poppen’, die een streke wedstrijd speelde, uit een hoekschop van WVF door een verdediger van FC Zutphen van de doellijn gehaald. Ook FC Zutphen kreeg de nodige kansen op de gelijkmaker maar stuitte op de grote uitblinker van vanmiddag aan WVF zijde, doelman Wibo van Dijk. Zo golfde het spel op en neer. Rob Meijerink schoot , na een mooie kaats van “Graziona’ op de paal en zo gingen beide ploegen rusten met een 0-1 russtand voor WVF, waarbij het gezien de kansen ook wel 4-5 had kunnen staan.

In de tweede helft probeerde FC Zutphen WVF wat meer onder druk te zetten maar WVF kwam niet in de problemen en had zelf ook meerdere mogelijkheden om voorsprong uit te breiden en de wedstrijd in het slot te gooien. In de 56e minuut werd WVF nog een strafschop na een duidelijke handsbal in het strafschopgebied van FC Zutphen na een pass van Timon Beimers op Marthijn van der Steege. En na een razendsnelle aanval via Cem Kose schoot Aldo Joaquim voor FC Zutphen op de paal. Nadat FC Zutphen nog nadrukkelijker op zoek ging naar de gelijkmaker kreeg WVF voldoende mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Maar helaas , zoals zo vaak dit seizoen , is het ongelukkig in de afronding en houdt het de tegenstander in de wedstrijd. En zo kon het gebeuren dat in blessuretijd een zeker lijkende overwinning alsnog uit handen werd gegeven. Na een onoplettendheidje achterin was het Mark Bloemendaal die dit voor FC Zutphen genadeloos afstrafte en zo WVF met een kater naar huis stuurde. Want WVF speelde een goede wedstrijd met bij vlagen goed positiespel en verdiende zeker de overwinning vanmiddag. Hopelijk gebeurt dat volgende week ten Blauw Geel uit Ede.

Dick Noordman

Artikel delen:

Reageer