Fotoshoot in middeleeuwse museumkeuken

Zwolle – Tegenwoordig zet alles en iedereen zichzelf in de etalage. De hedendaagse mens wil zien én gezien worden. Onder meer op straat, maar zeker ook binnen de (sociale) media. De wereld opent zich, en terwijl mediasterren zichzelf veelvuldig als ‘gewone mensen’ trachten voor te doen, zijn het juist reguliere burgers die zich meer en meer als beroemdheden gedragen. Welvaartskunstenaar Daan Samson organiseerde zaterdagmiddag een fotoproject rondom dit gegeven.

23-02-2013_fotoshoot_in_museumkeuken_05.jpg

In samenwerking met fotograaf Jeronimus van Pelt liet Samson een fotoshoot plaatsvinden in de unieke 16e eeuwse keuken van het Stedelijk Museum Zwolle. Op deze plek maakten onze actuele moraliteiten kennis met de meer ingetogen waarden van weleer. Zaterdag verrees er een elegant pronkstilleven in de Zwolse museumkeuken; een ruimtelijke praaluitstalling vol bloemstukken, geurige specerijen en mierzoet schuimgebak. Opvallend binnen de compositie waren de kleurige moderne sapcentrifuges, broodroosters en foodprocessors. De meeste aandacht werd echter worden opgeëist door de aanwezigheid van een aantal jonge Zwolse modellen. Door de welvaartskunstenaar waren de bewuste beauties van Facebook gehaald. Daan Samson had hen gevraagd op speelse wijze te poseren tussen de groenten en de blenders. Dankzij het vakmanschap van fotograaf Jeronimus van Pelt werden de vitale schoonheden verheven tot ware media-modellen. Oude en nieuwe conventies ontmoetten elkaar in het regentenhuis.

23-02-2013_fotoshoot_in_museumkeuken_01.jpg

23-02-2013_fotoshoot_in_museumkeuken_02.jpg

23-02-2013_fotoshoot_in_museumkeuken_03.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

23-02-2013_fotoshoot_in_museumkeuken_04.jpg

23-02-2013_fotoshoot_in_museumkeuken_06.jpg

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ik had me bij die fotoshoot en zeker bij de zogenaamde vitale schoonheden toch wat anders voorgesteld, hiermee scoor je tegenwoordig op een medium als Facebook echt niet meer mee hoor


    Maak melding

  2. de aanwezigheid van een aantal jonge Zwolse modellen

    ik had vooraf al m’n twijfels bij de wervende teksten, als ik de foto’s zie van een “stevige” man, iemand met een stofzuiger, een jongeman in een korte broek en oh ja ook nog 2 jonge (?) dames dan heeft de fotograaf weer een heleboel gratis reclame gehad….


    Maak melding

Reageer