Muzikale toekomst voor Esther Groenenberg

Een CD opnemen. Een solocarriere. Theateroptredens. Een eigen liedjesprogramma in 2008. Maar ook verder studeren aan het Zwols conservatorium. Optreden met Fourtress, haar eigen ”meidengroep”. En werken als zangdocente. Zich ontwikkelen als componist en arrangeur. Kortom, plannen in overvloed. De toekomst lacht Esther Groenenberg tegemoet. Afgelopen week gaf de Zwolse zangeres haar examenconcert (eerste fase) voor het Zwolse conservatorium in een bijna vol Odeon. Esther slaagde met glans. Ze kreeg een 9.

Het was de bedoeling, dat het optreden in de kleine zaal van de Zwolse schouwburg werd gehouden, maar de belangstelling was dermate groot dat uit het laatste moment werd uitgeweken naar de grote zaal. Die ging een uur lang uit haar dak. Esther slaagde met glans. Ze kreeg een 9. Een enkeling vond die waardering nog aan de magere kant. De 23-jarige Esther Groenenberg, geboren in Nieuwleusen, opgegroeid in een zeer muzikaal gezin en woonachtig in Zwolle, geniet van het leven. Ze heeft een eigen levensmotto: Livin’ my life like it’s golden. Dat was te merken tijdens haar optreden. Het plezier spatte ervan af en ze bewees over een geweldige stembeheersing en een heel breed repertoire te beschikken.

Esther zong liedjes van Jill Scott, India Arie, Paul McCartney, De Dijk, maar ook een zelfgeschreven scatsolo van Ella Fitzgerald. Haar grootse kracht is wellicht dat ze veel verschillende stijlen op haar eigen manier kan zingen. ”Stijl is totaal niet belangrijk, het gaat om de schoonheid en het ‘hart’ van het lied”, aldus Esther. 

Haar eerste zanglessen kreeg de oud-leerlinge van het Gymnasium Celeanum bij Barbara Lok van De Muzerie in Zwolle. Daarna volgde de Academie voor lichte muziek (ALVM) en het conservatorium. Op de AVLM kwam ze in contact met Rik Elings, één van de muzikanten, die haar op het examenconcert ondersteunde en met wie ze regelmatig werkt. Op het conservatorium volgde ze lessen van Astrid Seriese en Ronald Douglas. In 2004 begon ze zelf zanglessen te geven aan de Muzierie en Scala Centrum voor de Kunsten in Hoogeveen, wat ze nog steeds met heel veel plezier doet. Voor Esther Groenenberg ligt een prachtcarriere in het verschiet!

 

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Esther je was weer geweldig. Vooral je zuurkool met worst is niet te versmaden. Wie nog meer van esther wil horen kan sufen naar http://www.123video.nl zoeken naar filmpje Tanja 50 en dan hoor en zie je Esther ondersteunt door Rick en Bart met het liedje jij. Als je eerste cd uitkomt ben ik de eerste die hem koopt.


  ⚠️ Meld

 2. beste eshter
  ik ben elise ik ben 9jaar
  ik ga volgend jaar mee doen met
  juniorsongfestival ik zag je gister bij mooi weer de leeuw ik vond je goed zingen mijn vraag is zou je als achtergrond zangeres willen staan
  groetjes:elise


  ⚠️ Meld

Reageer