Handbaldames SV Zwolle verliezen van FBC

Zwolle – Zondag stond voor de handbaldames van SV Zwolle een uitwedstrijd tegen FBC op het programma. De dames van FBC staan vierde, dus dat beloofde een spannende wedstrijd te worden. Zwolle stond nog eerste, maar wordt op de voet gevolgd door Apollo en was het dus ontzettend belangrijk dat Zwolle deze dag 2 punten zou pakken.

Het startsein was gegeven en FBC kreeg de bal uit. De eerste aanval resulteerde in een schot op doel die naast ging. Zwolle pakte het snel over en al bij de eerste aanval wist Valasia Englezos de bal in het doel van FBC te gooien. Hierop antwoordde FBC snel en wist ook meteen tot hun eerste doelpunt te komen. Gelijk daarop kwamen ze alweer in de aanval en ook deze wisten ze tot een goed resultaat te beëindigen, 2 – 1 voor FBC. De dames van Zwolle lieten zich niet de kop gek maken en kwamen met hun snelle spel en goede samenwerking. Na goede aanvallen en mooie afrondingen stonden de dames dan ook snel voor met een mooie 2 – 8. FBC wist ook nog een aantal keer het doel van Zwolle te vinden, uiteindelijk gingen de dames de rust in met een voorsprong van 7 – 10. Na rust was al heel snel duidelijk dat Zwolle heel hard moest gaan werken om deze voorsprong te behouden. Al snel kwam de dip die Zwolle vaker heeft en kon FBC weer bijkomen. Uiteindelijk wisten ze zelfs een voorsprong te behalen. 14 – 13. Zwolle kon hier nog op antwoorden door er een gelijke stand van te maken. Nu nog 1,5 minuut te spelen… Helaas wist Zwolle deze 1,5 minuut niet vol te maken, waardoor FBC nog een aanval wist te maken…. En te scoren….. Het eindsignaal klonk… de tweede nederlaag van dit seizoen voor Zwolle. 15 – 14 verloren. Het samenwerken was in de tweede helft ver te zoeken. De dames wisten even niet meer wat er moest gebeuren, de gebruikelijk dip moet nu toch eens weggaan en er moet weer geknokt worden!!! Dames 1 Zwolle staat nu gelijk in punten met Apollo, maar wel met een betere doelpuntensaldo. Dit houdt dus in dat Zwolle nu nergens meer punten mag laten liggen.

Doelpunten: Valasia Englezos: 2 Sharmaine Oerbekke: 1 Sanne Carabain: 1 Esmeralda Rigter: 2 Dyonne Kiezebrink: 2 Jessica Tesselaar: 1 Nienke Reumer: 5.

Artikel delen:

Reageer