Landstede Volleybal moeizaam naar winst

Zwolle – Landstede Volleybal heeft zondagmiddag de eerste wedstrijd in de halve finales van de play-offs gewonnen van FirmX Orion. De stand was na een spannende vijsetter 3-2 voor het team uit Zwolle.

Koploper Landstede begon sterk aan de wedstrijd tegen de nummer vier van de eredivisie, maar vanaf de tweede set kwamen de Doetinchemmers beter in de wedstrijd. In een spannende wedstrijd hadden de volleyballers vijf sets nodig voor een beslissing, voor de derde keer dit seizoen in het voordeel van de Zwollenaren. Landsstde is dus nog lang niet zeker van een finaleplaats voor het kampioenschap van Nederland. Dat wordt tijdens de tweede wedstrijd op 2 maart in Doetinchem bepaald. Mocht dit niet lukken, dan wordt dinsdag 5 maart de allesbeslissende wedstrijd in het Landstede Sportcentrum gespeeld. De setstanden waren: 25-19, 19-25, 24-26, 25-23 en 15-10.

De eerste set werd meteen scherp begonnen door de Zwolse mannen. Hoewel het tot 10-10 gelijk op ging, maakte met name Jelle Helarius daarna het verschil. Het team stoomde zo al snel af op een 25-19 overwinning in die set.

In de tweede set werd dit doorgezet en liep Landstede Volleybal in het begin al uit. Dit leidde tot een wissel van de spelverdelers aan de zijde van Orion, wat goed uitpakte voor hen. Het begon beter te lopen bij de Doetinchemers en hoewel Landstede Volleybal niet ver terugzakte, lukte het niet om de tweede en derde set te winnen. De derde set eindigde in een stand van 24-26.

In het vierde bedrijf moest alles op alles worden gezet om de winst in Zwolle te houden. Het aantal gewonnen of verloren sets doet er in deze serie namelijk niet toe. Alleen de winst telt. Bijna slaagde Orion erin deze winst te pakken. Ze namen in een bloedstollende eindfase van de vierde set een 20-22 voorsprong. Landstede Volleybal wist dit echter, met hulp van het enthousiaste publiek, om te buigen tot een 25-23 winst. Het was 2-2, er moest een vijfde set gespeeld worden, en alles lag weer open.

De vijfde set ging tot 6-6 gelijk op, maar Landstede Volleybal ging met een 8-6 voorsprong wisselen van kant. Deze voorsprong werd uitgebouwd tot 10-6 waarbij alleen de rust nog bewaard moest worden om de wedstrijd te winnen. Dit werd gedaan en zo wonnen de Zwolse mannen na dik twee uur volleybalspektakel de vijde set met 15-10.

Kijk voor de statistieken op volleybalstatistieken.nl.

Dit betekent een 1-0 voorsprong in een strijd om twee gewonnen wedstrijden. Zaterdag 2 maart a.s. om 20:00 uur staat de uitwedstrijd in Doetinchem op het programma. Daar kunnen de mannen van Landstede Volleybal hun finaleplek afdwingen. Mocht dit niet lukken, dan wordt dinsdag 5 maart de allesbeslissende wedstrijd in het Landstede Sportcentrum gespeeld.

Bron: Landstede Volleybal

Artikel delen:

Reageer