Wilma van Engelen rondemiss Ster van Zwolle

Zwolle – Wilma van Engelen is zaterdag 2 maart wielermiss tijdens de 53ste Internationale Ster van Zwolle. Op het erepodium reikt miss Wilma de bloemen uit. De 22 lentes tellende blauwogende dame is geboren en getogen in ’t Harde.

miss_wilma_2013.jpg
Wilma kent het klappen van de zweep. Twee jaar geleden was ze wielermiss in onder andere Olympia’s Tour, de Zesdaagse van Amsterdam en de Tour du Jour, het RTL 7-programma tijdens de Tour de France met onder anderen Wilfred Genee en de analitici Gert Jakobs en Danny Nelissen. Vorig jaar was ze ook miss tijdens de Ster van Zwolle. Wilma is dol op de wielersport. Zelf heeft ze enkele jaren doorgebracht in het peloton van de junioren dames. Vanwege een langdurige en pijnlijke knieblessure is ze gestopt. Ook omdat ze geen tijd had om bij de elite dames, naast de wedstrijden, wekelijks 15 uur te trainen. Wel is Wilma tegenwoordig nog met haar racefiets van de partij in de zomeravondcompetitie.

https://youtu.be/WuFLWwzxZpw

De Ster van Zwolle vindt Wilma een ‘bijzondere koers’. "De Ster is de openingsklassieker van het wegseizoen. Elke renner wil de openingskoers graag winnen. Ook omdat er altijd veel publiciteit gescoord wordt. Als je de Ster van Zwolle wint is je hele seizoen goed. In dit geval is de eerste klap dus echt een daalder waard." Wilma volgt een opleiding voor verpleegkundige aan het Deltion College in Zwolle.
Artikel delen:
Reacties 55
 1. Japser, waarom moet je altijd zo flauw en dommig reageren? Je opmerking slaat zoals gewoonlijk weer helemaal nergens op. Reageer dan niet.


  Maak melding

 2. Nou jasper smaak heb je wel, als ik door Apenheul loop denk ik die jasper wordt er ook niet knapper op jou leeftijd zal er dan zeker niet toe doen!!!  Maak melding

 3. Oh sorry jongens, ik was vergeten dat het op WLZ alleen positief benaderd mag worden (tenzij het over de trainer van pec, dance op festivals, het oog of de gemeenteraad gaat, dan gelden er plots andere regels).


  Maak melding

 4. Nou daar komt ie Jasper:

  Ben ’t volkomen met je eens. Moet dat ’t visite kaartje van de Ster van Zwolle voorstellen? Lijkt wel een vent…..


  Maak melding

 5. Ik denk dat “deze meid” er wel aan tandje bij doet, wanneer ze jou of Japser, Paul, Zwollenaer of Mike70 ziet, Trotsezwollenaar. Net zoals alle anderen vrouwen die niet van horken houden.>:(


  Maak melding

 6. @bernard ik denk dat de wielersport nog wel wat meer nodig heeft om het respect terug te krijgen. Dat heeft een behoorlijke knauw gekregen.


  Maak melding

 7. Sommige ‘heren’ etaleren hun gebrek aan omgangsvrouwen met het vrouwelijk geslacht wel erg duidelijk. πŸ™

  Leuk dat de rondedame zelf ook fanatiek koerst!


  Maak melding

 8. Dat is wel zo discreet japser. Maar de kritiek was al en Publique geuit op haar foto, dan is een en publique reactie op de foto van de reageerder wel zo eerlijk toch?


  Maak melding

 9. Ik geef de voorkeur er aan om mijn mening te geven over iemand die zichzelf naar voren schuift als publiek figuur, op een openbare nieuwssite. Daarvoor is niet mijn foto verplicht.


  Maak melding

 10. Japser, je kiest sowieso niet voor het gezicht wat je hebt. Kritiek is daarop dus volstrekt onnodig, alleen beledigend. Je verandert er niets mee maar zadelteen jonge vrouw wel op met een naar gevoel over zichzelf. Daar kies jij dan voor.


  Maak melding

 11. Laten we zeggen dat deze foto geen recht doet aan haar en niet flatteert, want op facebook staan inderdaad heel wat leukere foto’s van deze sportieve meid. Neemt niet weg dat je de mensen wel in hun waarde moet laten en dat dit niet van een al dan niet geslaagde foto moet afhangen.


  Maak melding

 12. Dit bericht gaat er over dat ze is uitgekozen als rondemiss, iets waar je voor gekozen wordt, voornamelijk op uiterlijk. Als je uiterlijk dan op de begeleidende foto niet heel lekker uit de verf komt, mag je daar als lezer best je vraagtekens bij zetten.

  Als het ging om een nieuw op te zetten programma voor afvallen ging, en er stond een foto bij van een slanke den, had ik daar ook mijn vraagtekens bij gezet.


  Maak melding

 13. Japser, alles wat je er nu nog over zegt maakt het alleen maar erger. Ontzettend dom en kwetsend wat je over deze dame meldt. Stop daarmee, al is het alleen maar uit fatsoen…


  Maak melding

 14. Japser, je mag daar vraagtekens bijzetten, maar dat doe je niet. Je hebt een oordeel. Al vond ik jouw oordeel nog niet eens zo negatief. Een vrouw van 42 kan heel charmant zijn immers. De reactie van rinus, want daar ging mijn opmerking over, vind ik ronduit belachelijk. Die vind ik ook honds, al zou hij in de jury hebben gezeten….  Maak melding

 15. @Japser

  Je bent een min en naar mannetje maar dat weet jezelf waarschijnlijk ook wel. Jouw reacties zijn op deze vrouw gericht en onnodig kwetsend en dat betaamt een heer niet. Persoonlijk vind ik het leuk dat een dame die zelf ook fanatiek koerst is verkozen tot rondemiss van een wielerronde.


  Maak melding

 16. @ElRey ik vind mijzelf een leuke positieve intelligente jongeman πŸ™‚

  En ik vind de reactie’s hier redelijk hypocriet. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat jullie allemaal altijd elk persoon positief hebben benaderd.


  Maak melding

 17. Je bent een hork, Japser. Niet altijd iedereen positief benaderen is niet hetzelfde als de blijdschap om een uitverkiezing tot rondemiss (voor de dame in kwestie en haar familie en vrienden) te vernietigen door iemand’s uiterlijk op zeer negatieve wijze te gaan bespreken op een publiek forum. Zou jij het leuk vinden om een reactie zoals jij die geeft op deze frisse dame te lezen over jouw vriendin of over jezelf? Kennelijk heb jij een beeld van het ideale uiterlijk van een rondemiss waaraan zij niet voldoet. So what? Ben je een van de potentiΓ«le winnaars van de ronde die een bos bloemen en een zoen mag verwachten van de rondemiss? In dat geval raad ik Wilma aan haar functie ter beschikking te stellen.


  Maak melding

 18. Japser heeft liever een miss waar hij de hele dag op kan wan#en. Dat is geen miss in dit geval Japser. Dit is een miss die haar strepen verdient heeft en ws meer in haar mars heeft dan die dozen waar jij met je tong op je knieeen naar kijkt, maar door al je zielige beperkingen altijd voor jou onbereikbaar zullen blijven. Ben ook wel benieuwd naar het varken waar jij naast slaapt, maar daar zal jij je vast voor schamen.


  Maak melding

 19. @jantina Nee ik fiets niet mee. Ik heb inderdaad een beeld bij een miss, en dat is een jonge blom. Als ik hier dan een foto zie en dan zeer verbaasd ben over de leeftijd, vind ik dat raar. En daar zeg ik dan wat van. Dat hoef ik niet voor mij te houden om dat het eventueel kwetsend is, het is on topic.

  Als de opmerking over mij of over mijn vriendin hout snijdt, zou ik dat meenemen in hoe ik wil overkomen.

  @1stejohn kerel, hou nou eens op met dingen invullen. Ik heb het je al vaker verteld, maar je moet niet dingen over mij verzinnen. Dat komt zeer kinderachtig over. Probeer het eens op een volwassen manier met argumenten. Zou je sieren.


  Maak melding

 20. Typisch Japser, eerst schofferen en daarna alles weer goed proberen te praten, misselijk mannetje. Verder bevestig je een deel van mijn verhaal. Als je nu even een foto van je vriendin of je moeder post kunnen we daar ook even ontopic reageren of nu wel of geen varken is dan hoeven we dat ook niet voor ons te houden omdat het misschien kwetsend of juist bevestigend voor jou is.


  Maak melding

 21. Niks goed praten, ik heb dit hele topic hetzelfde gezegd. Let nou toch eens op @1stejohn. En uiteraard ga ik niet mijn foto van mij of mijn vriendin of moeder plaatsen. Als je ook maar een greintje verstand hebt, snap je waarom.


  Maak melding

 22. En zo zie je maar, vrijheid van meningsuiting is een gedachtegoed. Wanneer iemand terecht aangeeft dat de foto van de ronde miss iemand zou kunnen zijn van 42 jaar en dan een hele hoon over zich heen krijgt.

  Zoals eerder genoemd past dit precies bij de vaste kern van weblog reageerders hier.

  En dan ook nog beginnen over EQ met de nodige verwijten. Echt, te erg dit.


  Maak melding

 23. Bart2, wat jij benoemt valt onder dezelfde noemer vrijheid van meninsuiting. Binnen dit begrip bestaat iets als actie reactie, daarmee hebben we hier te maken. Ik moet wel zeggen dat het nu erg op de persoon van japser gericht is, dit is niet waarop ik me richt. Volgens mij best een aardige vent, het gaat om de reactie, niet om hem persoonlijk.


  Maak melding

Reageer