Berkum verliest bekerwedstrijd van GA Kampen

Zwolle – VV Berkum heeft dinsdagavond de bekerwedstrijd, in de 3e ronde van de strijd om de Districtsbeker Oost, tegen eerste klasser Go Ahead Kampen verloren. In Kampen werd de uitslag 2-1. Arjen Westrik scoorde in de blessuretijd het doelpunt voor Berkum.

Vanaf het beginsignaal speelde de wedstrijd zich vooral af op de helft van de thuisclub. Berkum zocht het in combinatiespel en deed dat ook niet slecht, maar had vaak net een schakel te veel nodig waardoor Go Ahead redding kon brengen. Veel echte kansen waren er in die fase dan ook niet voor de Zwollenaren maar Go Ahead slaagde er toen ook nog niet in om een vuist te maken. Dat werd na 25 minuten anders toen de Berkum-verdediging de bal bij een uitval van de Kampenaren ook in twee of drie instanties niet weg kon werken. Kahan Özcan profiteerde daar uiteindelijk van door de 1-0 achter de Zwolse keeper Mathijs Bouwhuis te schieten. Vijf minuten later had een fraaie pass van de opgekomen back Jeffrey Pohowainjaan tot de gelijkmaker kunnen leiden maar de inzet van Berkum-vleugelspits Chris van der Meulen werd een relatief gemakkelijke prooi voor de goed spelende Go Ahead-doelman Jasper Fix.

Een minuut na rust kreeg ook William Potkamp een goede kans om Berkum langszij te brengen maar zijn schot ging kort voor het Kamper doel hoog over. Nadat een inzet van Arjen Westrik door de Go Ahead-verdediging van de lijn was gehaald en keeper Fix een poging van Potkamp uit het doel plukte kwam Westrik iets meer dan een kwartier voor het einde opnieuw in riante scoringspositie. De Zwolse aanvaller werd goed aangespeeld door Van der Meulen maar slaagde er vlak voor het doel niet in om de mogelijkheid te verzilveren. Berkum leek daarna een penalty te verdienen toen Youp Kok in het Kamper strafschopgebied omver werd geduwd maar scheidsrechter Van Dijk zag daar geen overtreding in. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd sloeg de thuisclub aan de andere kant weer toe. Invaller Hussein Rasa werd met een lange bal op pad gestuurd, haalde van enige afstand goed uit en zag de bal in de hoek van het Berkum-doel verdwijnen: 2-0. Berkum trok daarna in een alles-of-niets-offensief massaal naar voren maar de Zwolse hoofdklasser kwam niet verder dan de 2-1, die in blessuretijd na een scrimmage voor het Kamper doel werd binnen gewerkt door Youp Kok.

Daarmee was de winst een feit voor de eersteklasser uit Kampen, die het nu op 19 maart op eigen terrein op mag gaan nemen tegen zondagtopklasser Lienden. Berkum rest niets anders dan zich helemaal op de competitie in de Hoofdklasse C te richten, waarin het anders met de kansen om zal moeten gaan dan in deze teleurstellende en qua kijkspel tegenvallende bekerwedstrijd.

Go Ahead Kampen-Berkum, 3e ronde Districtsbeker Oost, 26 februari 2013

Eindstand: 2-1 (1-0)|

Doelpunten: 25. Khan Özcan (1-0), 89. Hussein Raza (2-0), 90+2. Youp Kok (3-0)

Gele/rode kaarten: geen

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Jeffrey Pohowainjaan, Dirk Muis, Dennis Horstman (70. Youp Kok), Yassine Assa, Felix Hermsen (70. Jerrol Poot), Frank Hoolsema (85. Kees Dorgelo), William Potkamp, Chris van der Meulen, Arjen Westrik

Opstelling Go Ahead Kampen: Jasper Fix, Rienk van de Wetering, Jeroen van den Bosch, Kees Kievit, Mark Koomen, André Timmerman (78. Eddo Wesselink), Kevin Isidora (57. Hussein Raza), Kahan Özcan, Jurrian Zandbergen, Yoshua van Marle, Nick Bakker (86. Kevin Smit).

Artikel delen: