‘Darth Vader’ nòg niet gedoopt in Zwolle

De luchtballon met de vorm van Star-Wars personage Darth Vader is donderdagavond tijdens het Ballonfiësta in Zwolle niet opgestegen.

Zwolle heeft met de ballon, die de vorm heeft van het hoofd van Darth Vader een wereldprimeur te pakken. De ballon zou zijn officiële zijn luchtdoop krijgen. Door de slechte weersomstandigheden stijgt de enorme ballon niet op. Vrijdag wordt opnieuw bekeken of de ballon de lucht in kan. Ballons met normale afmetingen konden wel opstijgen. Het Ballonfiësta duurt nog tot en met zaterdag. Bron: RTV Oost

Cameron Balloons uit Bristol (UK), de grootste ballonnenfabrikant ter wereld, heeft de ballon in de vorm van Darth Vader speciaal gemaakt. De ballon is 26 meter hoog en de inhoud bedraagt maar liefst 3000 m3. Het Ballonfiësta in Zwolle is er als eerste in geslaagd om de ballonvaarder van Darth Vader, Benoit Lambert, te contracteren en naar Zwolle te halen. De organisatie had een leuke prijsvraag aan deze ‘doop’ gebonden. De gene die het mooist verkleed als Star Wars figuur naar deze ‘doop’ kwam,  kon een gratis  met de Zeppelin meevaren. 


Vandaag gingen de Special Shapes voor het eerst

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer