Zevende editie Kunstkick! Muzerie

Zwolle – Van 4 t/m 26 maart is het weer tijd voor Kunstkick! Kunstencentrum Muzerie organiseert dit jaar voor de zevende keer Kunstkick, voorheen ‘ Rondje Kunst’ , voor het voortgezet onderwijs in Zwolle en Hardenberg. Ruim 1500 jongeren gaan komende maand op ontdekkingstocht in het culturele aanbod van Zwolle en Hardenberg. Veertien culturele instellingen in Zwolle en zes in Hardenberg zetten hun deuren weer wagenwijd open en nodigen tweede en derdejaars leerlingen uit om zelf actief met kunst en cultuur aan de slag te gaan.

Leerlingen van acht middelbare scholen uit Zwolle, Raalte, Dedemsvaart en Hardenberg volgen tijdens Kunstkick twee workshops bij de culturele instellingen en sluiten af met een spetterende film, voorstelling of concert in het theater of in de bioscoop. Zo maken ze op een dag in Zwolle bijvoorbeeld een eigen rap in Poppodium Hedon, ontdekken ze hun eigen ‘ Bodysounds’ in ArtEZ Conservatorium, volgen ze een workshop hiphopdance bij Diffdancemasters of gaan ze aan de slag met fotografie in het Historisch Centrum Overijssel. Jaarlijks melden de scholen zich massaal bij Muzerie aan voor Kunstkick. Zij zijn zo enthousiast omdat jongeren tijdens Kunstkick de kans krijgen hun talent te ontdekken, maar ook om op een ongedwongen manier kennis te maken met kunst en cultuur. Ze komen in aanraking met het culturele aanbod dat de omgeving rijk is door te kijken en te luisteren en door zelf actief aan de slag te gaan.Culturele instellingen investeren ook elk jaar weer graag in dit project omdat Kunstkick hen een unieke kans biedt om jongeren over de vloer te krijgen en hen te enthousiasmeren voor kunst.

Jongeren zijn een bijzondere doelgroep. Zij hebben zo hun eigen gedachten over ‘kunst en cultuur’, vinden dat vaak maar ‘saai’. Kunstencentrum Muzerie inventariseert wat de wensen zijn van de scholen en adviseert de instellingen bij de ontwikkeling van hun workshops. Zo ontstaat een aanbod dat aansluit bij kunsten die nu populair zijn onder jongeren en waar jongeren de ruimte krijgen om hun eigen creativiteit te ontdekken.

Samenwerking

Kunstencentrum Muzerie organiseert Kunstkick in samenwerking met: Poppodium Hedon, de VVV Zwolle, ArtEZ Conservatorium, OdeondeSpiegeltheaters, Diffdancemasters, Pathé Bioscoop de Kroon, de Bibliotheek Hardenberg, Theater de Voorveghter in Hardenberg, Museum de Fundatie, De Troubadour, Dansschool Erik, LOC Hardenberg, Stedelijk Museum Zwolle, het Vrouwenhuis, Rythm&Music, Theater Young Ones en Historisch Centrum Overijssel. Kunstkick wordt gesubsidieerd door de provincie Overijssel.New Arts Zwolle & New Arts Hardenberg

New Arts Zwolle en Hardenberg zijn beide onderdeel van Kunstencentrum Muzerie en organiseren kunsteducatie voor jongeren in het voortgezet onderwijs en in de vrije tijd. Bij New Arts kunnen jongeren terecht voor talentontwikkeling in de bekende disciplines als theater, dans, muziek en beeldende kunst. Maar ook nieuwe kunstvormen, zoals rap, graffiti, beatcreating en visual arts. Kijk voor meer informatie op www.newartszwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.