Mooie donatie voor mantelzorgers AMWAHT

Zwolle – De Zwolse opleiding voor mantelzorgers AMWAHT, een initiatief van Steunpunt Mantelzorg, onderdeel van Vrijwilligerscentrale Zwolle, kreeg 10.000 euro toegekend door het Oranje Fonds. Güler Cumert en Nieske Huisman van Steunpunt Mantelzorg zijn trots en blij dat het Oranje Fonds de opleiding financieel steunt.

vczpersbericht.jpg 
Foto: Nettie Bulthuis

“Met deze opleiding krijgen mantelzorgers de kans hun kennis en ervaring in te zetten om andere mantelzorgers te bereiken en ondersteunen. De bedoeling is dat zij in de toekomst zelf lotgenotengroepen voor mantelzorgers draaien, waarbij ze op begeleiding van Steunpunt Mantelzorg kunnen rekenen”, zegt Cumert. “Met de ‘AMWAHT-methodiek’ denken we het bereik te vergroten, de vaardigheden van mantelzorgers te versterken en tegemoet te komen aan de behoefte aan lotgenotencontact. Wij hebben 17 deelnemers  in de opleidingsgroep en verwachten dat die op hun beurt  in totaal tussen de 100 en 150 mantelzorgers zullen bereiken in het eerste jaar van de opleiding”, zegt Huisman. “Met de 10.000 euro van het Oranje Fonds zijn we in staat om de deelnemers optimaal te faciliteren en te begeleiden”, zegt Bertine Kuperus, directeur ad interim van Vrijwilligerscentrale Zwolle.

Alle Mantelzorgers Werken Aan Hun Toekomst

AMWAHT staat voor Alle Mantelzorgers Werken Aan Hun Toekomst. Mantelzorgers van verschillende achtergronden leren lotgenotengroepen voor mantelzorgers op te zetten en deze te begeleiden.

De opleiding is bedoeld voor mantelzorgers die merken dat ze in een isolement terecht komen, zich maatschappelijk willen inzetten, aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken of zoeken naar (nieuwe) carrièreperspectieven. Het opleidingstraject duurt circa 10 maanden, startte in januari 2013 en bevat een cursusdeel en een praktijkdeel. De belasting voor de deelnemers is circa 8 uur per week.

Het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds ondersteunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het 32 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar en vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Artikel delen: