AFAC zorgt voor betere herkenbaarheid

Zwolle – Medewerkers van de AFAC hebben nieuwe bedrijfskleding om beter herkenbaar te zijn in het straatbeeld. Op de bedrijfskleding staat het logo van de AFAC, de gemeente Zwolle en de Wezo. Ook de twee witte bedrijfsbussen zijn voorzien met deze logo’s.

Om het voor de inwoner van Zwolle duidelijk te maken dat alleen de AFAC (Algemene Fiets Afhandel Centrale) fietsen mag verwijderen, zijn de logo’s duidelijk herkenbaar op de kleding van de medewerkers en de bedrijfsbussen. AFAC verzoekt dan ook om te bellen naar de politie en het kenteken door te geven wanneer andere auto’s zonder logo van de AFAC fietsen aan het verwijderen zijn.

Over AFAC

De AFAC (Algemene Fiets Afhandel Centrale) bestaat sinds een aantal jaar. Alles wat met fietsen te maken heeft in de gemeente Zwolle komt bij de AFAC terecht. Denk hierbij aan:

  • gevonden fietsen (gemeld bij politie of gemeente)
  • fout gestalde fietsen bij het station
  • weesfietsen (fietsen die langer dan 2 weken in de rekken staan)
  • alle fietswrakken.

Sinds 2011 heeft de AFAC een nieuw systeem om fietsen te verwerken. Op de site http://www.verlorenofgevonden.nl/ staan alle fietsen met het merk type, kleur, framenummer en foto. Wanneer mensen hun fiets kwijt zijn kunnen ze kijken of de fiets op deze site staat.

Artikel delen:

Reageer