Locadia schiet bekerdroom PEC Zwolle aan duigen

Zwolle. – PEC Zwolle heeft woensdagavond de halve finale voor de KNVB Beker tegen PSV verloren. Spits Jürgen Locadia scoorde drie keer voor de gasten. De uitslag werd 0-3. Voor en na de wedstrijd was het een weerzien met de helden van ‘PEC to the 70’s’. De oud- voetballers gingen op de foto en maakten o.a., kennis met PSV-trainer Dick Advocaat.

27-02-2013_pec_zwolle_-_psv_eindhoven-bekerwedstrijd_0-3_10.jpg

Locadia kwam door een samenloop van omstandigheden in beeld voor het duel met PEC. Jeremain Lens was geschorst, na het spraakmakende incident afgelopen weekeinde na afloop van de wedstrijd bij Feyenoord. Vervanger Tim Matavz bleek vlak voor de aftrap niet te kunnen aantreden. De Sloveen was grieperig. Locadia pakte zijn kans. Na iets meer dan een half uur had het 19-jarige talent al twee keer gescoord en het duel min of meer beslist. Beide treffers kwamen tot stand op het randje van buitenspel. Na zestien minuten werd de oud-Feyenoorder door een bekeken pass van Mark van Bommel alleen op de Zwolse doelman Diederik Boer afgestuurd. Wijnaldum behield het overzicht en legde breed op Locadia. In de 34e minuut lanceerde hij zijn jonge ploeggenoot met een fraaie trap vanaf het middenveld. Ook toen was het raak. Zwolle, dat recentelijk in de competitie PSV in eigen huis had verslagen, deed toch aardig mee. Aanvankelijk had de formatie van trainer Art Langeler zelfs een overwicht. Veel kansen leverde dat echter niet op. Behoudens schietkansen van Mateusz Klich en Bram van Polen gaven de Brabanders weinig weg. In de uitval waren ze daarentegen zelf wel dreigend.

27-02-2013_pec_zwolle_-_psv_eindhoven-bekerwedstrijd_0-3_01.jpg

27-02-2013_pec_zwolle_-_psv_eindhoven-bekerwedstrijd_0-3_06.jpg

27-02-2013_pec_zwolle_-_psv_eindhoven-bekerwedstrijd_0-3_07.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

Met twee nieuwe gezichten (Fred Benson en Bart van Hintum) én meer overtuiging begon PEC aan de tweede helft. Dat leidde meteen tot aardige kansen. Mateusz Klich zag zijn schot via de lat over het doel stuiteren. Een kopbal van Denni Avdic werd nog maar net door Marcelo van de lijn gehaald.

Daarna kostte het PSV niet overdreven veel moeite meer de wedstrijd te controleren. Enkele minuten voor tijd maakte Locadia ook nog zijn derde. Deze keer op aangeven van Oscar Hiljemark, die eerder zelf nog een grote kans gemist had op een derde Eindhovens doelpunt.

Trainer Art Langeler: "We liepen in de eerste helft met open ogen in de val. Dit is een zeer verdiende nederlaag. Geen schande om van dit PSV te verliezen. Hier verliezen is nog altijd nog beter dan in de eerste ronde bij Roda JC"

27-02-2013_pec_zwolle_-_psv_eindhoven-bekerwedstrijd_0-3_02.jpg

27-02-2013_pec_zwolle_-_psv_eindhoven-bekerwedstrijd_0-3_03.jpg

27-02-2013_pec_zwolle_-_psv_eindhoven-bekerwedstrijd_0-3_04.jpg

27-02-2013_pec_zwolle_-_psv_eindhoven-bekerwedstrijd_0-3_05.jpg

27-02-2013_pec_zwolle_-_psv_eindhoven-bekerwedstrijd_0-3_08.jpg

27-02-2013_pec_zwolle_-_psv_eindhoven-bekerwedstrijd_0-3_09.jpg

Artikel delen:
Reacties 32
 1. idd 2 buitenspel goals… en die bossen heeft nog het lef om het zwolle publiek te bedanken…

  psv spelers trouwens erg arrogant bij aankomst.. jeugdige fans geen blik waardig geven en al helemaal geen handtekening…..


  ⚠️ Meld

 2. Wat jammer wat jammer. Een beetje meer passie had wel gemogen. Niet iedereen ging er 100 % voor. Met name onze ‘held’ Arne Slot niet!! Mooie balletjes geven kan niet altijd >:(


  ⚠️ Meld

 3. Niet een al te beste wedstrijd gezien
  Maar de sfeer in ons vak was wel top!
  Mijn zoon heeft een leuke avond gehad en daar ben ik blij om.

  Vond Zwolle erg weinig tempo hebben jammer


  ⚠️ Meld

 4. Helaas wwas PSV vandaag te goed voor Zwolle. Doordat PEC net overal een stapje te laat was leek het alsof ze er niet 100% voor gingen. Zaterdag tegen Willem II zijn wij de favoriet en het is wel noodzaak om dan te winnen.


  ⚠️ Meld

 5. Ik weet het niet… Enerzijds heeft PEC te weinig laten zien, met name tijdens achterstand: Ik wil ze zien jagen!
  Aan de andere kant, hoe had het gelopen als een zwollefan aan matchfixing deed en wij als eerste hadden gescoord???

  Al met al, het bespaart me weer wat centen! Geen PEC in europa, helaas.. focus op de competitie!:D


  ⚠️ Meld

 6. Weggecountered! Jammer, en ‘Who are you’ vanuit het uitvak is Sad ‘we’re the club who took 3 points from you away, didn’t hear you then, except the whistling of course’.


  ⚠️ Meld

 7. Jammer, Locadia geeft ruiterlijk toe in interview dat hij buitenspel stond en verbaast was dat de grensrechter niet vlagde….tja.

  Toch trots dat we zover zijn gekomen. En nu met z’n allen as zaterdag er weer staan tegen Willem 2.!!!


  ⚠️ Meld

 8. Wel of geen buitenspel is niet relevant, die eerste goal was er toch wel ingegaan. Helaas liet PEC zich als een mak lammetje naar de slachtbank leiden, misschien een gevolg van het feit dat ze het spelen van dit soort wedstrijden niet gewend zijn. Al met al heeft Zwolle een topprestatie geleverd door de halve finale te bereiken, daar mogen de club en de supporters trots op zijn! Van PSV verliezen is normalen dan winnen, dus zaterdag gewoon de punten pakken tegen Willem 2, dan is lijfsbehoud ook weer wat dichterbij.


  ⚠️ Meld

 9. Onzin Stadshagenees

  Tot aan de beslissende 1e goal bepaalde wij het tempo van de wedstrijd. Wij waren de baas en creëerden legio kansen. Dit is niet alleen mijn mening maar ook van Langeler.

  Die kale grens deed ons de spreekwoordelijke das om!>:(


  ⚠️ Meld

 10. @Stadshagenees
  Als er gevlagd was voor buitenspel kan die eerste goal er wel ingaan maar telt deze niet. Volgens mij kent zelfs mijn vriendin die regel.


  ⚠️ Meld

 11. Ingrid, mag ik vragen welke kansen je gezien hebt in de eerste helft van PEC? Ik nl. 0, PSV was heer en meester. Pas na de rust kroop PEC uit zijn schulp, maar toen was het al te laat. Wel een beetje realistisch blijven h?, dat kan best als je een echte voetbalsupporter bent. Soms is een tegenstander gewoon beter, met PSV was dat zo. Moet zelfs jij toegeven, maar kennelijk heb jij een hele andere wedstrijd gezien. So be it.


  ⚠️ Meld

 12. Ben het wederom eens met Stadshagenees! PSV liet zich lekker terugzakken, schakelde bij balbezit snel over en counterde PEC naar het verlies. Jammer dat dit al in de 16e min een feit was, maakte de wedstrijd een stuk minder aantrekkelijk. PEC had een doelpuntte verdiend, met name die bal op de lat verdiende een beter lot maar overall genomen kwam Zwolle niet in het verhaal voor. We gaan ons nu opmaken voor het belangrijke duel van as zaterdag, dan zal Avdic ook wel weer wat scherper zijn, hoop ik. PSV als tegenstander is voor hem een brug te ver. Goed te zien dat Bart van Hintum ook weer mee kon doen, geeft Art weer wat meer mogelijkheden. Nu even een ongenuanceerde opmerking: Bendon, Gravenbeek en Narsingh na dit seizoen graag inruilen, tenzij….ze zich komende zaterdag zich het snot voor de ogen voetballen…  ⚠️ Meld

 13. In thuiswedstrijden brengen Benson, Gravenbeek en Narsingh inderdaad te weinig. Ze zijn niet goed in de kleine ruimte. In uitwedstrijden kunnen ze bruikbaar zijn vanwege hun snelheid.


  ⚠️ Meld

 14. @Stadshagenees:
  PSV beter? Dan heb jij toch echt een andere wedstrijd gezien. Ze waren effectiever, dat wel! Beter niet echt. PEC voetbalde prima en had de pecht dat een buitenspelpositie (of zelfs twee?) niet goed wordt beoordeeld door de grensrechter.

  @Marion:
  Qua Benson en Gravenbeek helemaal eens. Gravenbeek brengt iedere keer veel te weinig en tóch wordt hij weer opgesteld, heel apart.
  Ik zou graag zien dat PEC een keer begint met Narsingh of Valpoort in combinatie met Avdic en Mokhtar (vooral géén Benson!). Die moeten toch snelheid kunnen brengen voorin!


  ⚠️ Meld

 15. Ik zeg nergens dat PEC niet goed gespeeld heeft al zou ik liever beweren dat PEC naar zijn mogelijkheden gevoetbald heeft. Maar PSV was 1 zoniet 2 klassen beter. Dat is geen schande als je naar de begrotingen van beide clubs kijkt. Ik snap dat echte PEC fans met een blauw-witte bril naar deze wedstrijd gekeken hebben en dat een objectieve mening dan lastig is. Ik heb echter geen enkel moment het idee gehad dat PEC ook maar een klein beetje kans had gisterenavond. Sorry.


  ⚠️ Meld

 16. Gravenbeek is, laat ik me netjes uitdrukken, geen eredivisiewaardige speler. Zijn balverlies zorgt voor de counter waaruit psv de 0-1 scoorde.
  De rechterkant is sowieso een zorgenkindje.
  Maar al met al een mooi bekerseizoen en het Zwolse publiek heeft zich gisteren van zijn beste kant laten zien.
  PEC is back ! Winnen van Willem 2 en we draaien nog een jaartje mee.


  ⚠️ Meld

 17. @Stadshagenees,

  Ingrid, mag ik vragen welke kansen je gezien hebt in de eerste helft van PEC? Ik nl. 0,

  Waar/wanneer heb ik aan gegeven dat ik ze wel heb gezien?


  ⚠️ Meld

 18. PEC speelde het eerste kwartier gewoon uitstekend voetbal en aan diverse PSVers kon men zien dat men nerveus was: het bouwwerk PSV had ook zo kunnen instorten.
  Bij pech.
  Die pech trof Zwolle .

  PSV werd een handje geholpen door de zwakste schakel bij PEC,door knoeien op het middenveld, en
  scoorden een merkwaardig doelpunt waarbij Locardia opvallend profijt
  trok uit de nieuwe buitenspelregel en alsnog na eerst zeer ruim buitenspel te hebben gestaan, aan het spel deel nam (waar menigeen toch vraagtekens ging zetten of deze regel in alle gevallen wenselijk en rechtvaardig is, gisteravond leek dat inderdaad aanvechtbaar)


  ⚠️ Meld

 19. Bericht door !ngrid, op 28 februari 2013 om 10:33

  Dit is geen reactie van mij. Dit is een reactie van iemand die het leuk vind om te stoken.

  Dit is iets wat me hier op WLZ steeds meer tegen gaat staan.

  Zoals je hierboven in de quote ziet, staat er op de plaats van de i en !.
  Er laag.


  ⚠️ Meld

 20. Bericht door Wouter, op 28 februari 2013 om 14:56
  PEC voetbalde prima en had de pecht dat een buitenspelpositie (of zelfs twee?) niet goed wordt beoordeeld door de grensrechter.

  Mee eens, als de eerste buitenspelgoal (wat iedereen in het stadionzag, behalve de arbitrage) was afgekeurd had je een heel andere wedstrijd gekregen.

  Ik heb echter geen enkel moment het idee gehad dat PEC ook maar een klein beetje kans had gisterenavond.

  Na de 1-3 overwinning in Eindhoven had ik wel degelijk het idee dat we konden winnen. Kijk, dat is ook het probleem bij alle wedstrijdverslagen vanuit Hilversum. Als Zwolle een wedstrijd wint komt dit volgens ‘de kenners’ altijd omdat de tegenpartij slecht speelt, het zal nooit voorkomen dat men toegeeft dat Zwolle gewoon beter was.

  En Van Bommel heeft helemaal niets geleerd van de actie van Lens afgelopen weekend, hij loopt zijn tegenstander nog steeds lekker te sarren en bij de scheids om gele kaarten te vragen. Gelukkig vond hij onze liedjes wel leuk.;)


  ⚠️ Meld

 21. @Admin, dank voor de bevestiging. Maar het geeft me geen goed gevoel, dat mensen het nodig vinden, om met een kleine aanpassing van je naam. Reactie’s geven.

  En zoals ik al aan gaf, heb ik het idee, dat mensen hier aan het stoken zijn.>:(


  ⚠️ Meld

 22. @Marion, waarvoor, doordat jij mij wees op “mijn” 2e reactie, Dacht ik, he 2e reactie van mij. Heb maar 1x op dit item gereageerd. Toen zag ik wat jij bedoelde. Zat op dat tijdstip niet op WLZ, en toen ik goed keek, naar de naam. Zag ik het verschil.

  Dus goed dat je het zij.


  ⚠️ Meld

 23. Is de muziek bij opkomst veranderd? Dat zou heel mooi zijn! Zo’n waardeloos nummer waarbij je je handen kapot klapt in een waardeloos ritme! Totaal ok niet inspirerend voor de spelers!


  ⚠️ Meld

 24. Bericht door Yoz, op 1 maart 2013 om 11:04
  Is de muziek bij opkomst veranderd? Dat zou heel mooi zijn! Zo’n waardeloos nummer waarbij je je handen kapot klapt in een waardeloos ritme! Totaal ok niet inspirerend voor de spelers!

  Is me niet opgevallen, wat werd er gedraaid dan?  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.