Wegafsluitingen tijdens de Ster van Zwolle

Zwolle – Wielerevenement De Ster van Zwolle start zaterdag 2 maart om 12.00 uur vanaf het Grote Kerkplein. Via de Sassenstraat verlaat het de tour de binnenstad om op de Ceintuurbaan ter hoogte van Zalneweg de offici?le start te maken naar buiten Zwolle. De Sassenstraat is hiervoor afgesloten en wordt direct vrijgegeven nadat de ploeg de binnenstad verlaten heeft. Op de overige route naar de start moet het verkeer rekening houden met oponthoud. Om 13.00 uur komt de tour terug in Zwolle.

Tussen 13.00 en 14.00 uur komt de tour door Zwolle via de Ceintuurbaan. Na 15.45 uur zal er gefinished worden op de Ceintuurbaan ter hoogte van het voetbalstadion. Vanwege de lokatie van finish is de Ceintuurbaan tussen 14.00 en 18.00 uur afgesloten. Betreft de rijrichting naar de A28 komend vanaf Wijthmen/Dalfsen/Heino. Omleiding via IJsselallee. Verkeer komend vanaf A28 heeft doorgang over een rijstrook tot 16.00 uur. Daarna is er oponthoud mogelijk. Boerendanserdijk gedeeltelijk afgesloten tussen 15.00 en 17.00 uur. Verkeer op de IJsselallee wordt verzocht rekening te houden met een kort moment van oponthoud tussen 15.30 en 17.00 uur. Verkeersregelaars zijn aanwezig. Isala klinieken aan Dr. Van Heesweg blijft bereikbaar komend vanaf A28 en via Leo Majorlaan – Dokter Spanjaardweg. Zie voor meer informatie over het parcours en finish de site van Ster van Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Ga ergens in een weiland spelen met je fietsjes! Weer de stad dicht op zaterdag! Doe dat soort dingen lekker op je eigen land, martathons, karnaval, etc… de stad is voor ons allemaal, niet opslot voor die sport flauwekul aub!>:(


  Maak melding

 2. @Willem:
  Je vergeet dat de binnenstad toch al niet te bereiken is met de auto en dat je anders bakken geld kwijt bent aan parkeren. Ik zou zeggen: ga toch fietsen 😀


  Maak melding

 3. @WFvn

  Dus we moeten maar wijken voor een stel van die epo-lijken omdat jij en 10 anderen zo nodig naar die broodmagere bedriegertjes moeten kijken?

  Willem heeft groot gelijk: overlast, omrijden! En dan ook nog van die hinderlijke kerels met gele vestjes, die thuis niks te vertellen hebben en die ene dag in het jaar de baas mogen spelen.  Maak melding

 4. Hallo allemaal,

  Wegafsluiting is idd. vervelend, maar als je niet echt weg hoeft ach nou ja, kun je ook met de fiets of met de bus, maar voor hulpverleners o.a. thuiszorgmedewerkers is het wel eens lastig en moeten dan soms omrijden, maar niet onoverkomelijk.
  Zijn er geen andere dingen om je druk over te maken?

  Groetjes Gerda


  Maak melding

 5. @Zuurpruim:

  Vooropgesteld: je doet een flinke vracht aannames. Epo-lijken? Ik snap waar dat vandaan komt na dat gesodemieter rondom L.A. en alles in de Rabo-ploeg, etc. In hoeverre het wel/niet van toepassing is op de rijders van de Ster, geen idee. Maar jij doet aannames en suggereert zelfs dingen. Ik hoop dat het allemaal gewoon eerlijke rijders zijn. Maar ik kan daar geen zinnig woord over zeggen.

  Maar buiten dat. Je doet ook een aanname in mijn richting. Je geeft aan dat ik (en 10 anderen?) naar die rit gaan kijken. Daar kan ik wel een duidelijke uitspraak over doen. Ik ga niet kijken; de wielersport interesseert mij geen drol. Toevallig zag ik vandaag zo’n Rabo-meneer voorbij komen op TV en onlangs tijdens het zappen zag ik Lance bij Oprah zitten waarbij even mijn aandacht getrokken werd, waarna ik na enkele minuten vrolijk verder zapte.

  Voor mij als ‘bezoeker’ van de Ster hoef jij niet om te rijden.

  Maar je mist ook volledig mijn eerste punt: er wordt veel geklaagd over de auto-onvriendelijkheid van Zwolle centrum (en daar kan ik me, ook als fietser) best in vinden. Ik heb getracht (tjonge wat zijn grappig bedoelde dingen ineens veel minder grappig als je ze moet uitleggen aan Zuurpruimen) dat een beetje op de hak te nemen. En dat gecombineerd aan een vaker gebruikte uitdrukking richting Willem met de fiets, die hier het probleem is/lijkt te zijn.

  Maar goed……… wie weet dat ik nu toch hopelijk een klein beetje van in ieder geval één mondhoek van je omhoog weet te krijgen
  😉


  Maak melding

 6. Heel irritant, want zwolle-zuid was net behoorlijk vastgezet. En dat was onnodig. Ik heb een halfuur stilgestaan voor het verkeerslicht op het kruispunt bij het winkelcentrum Zwolle-Zuid terwijl verkeer richting het winkelcentrum en richting windesheim gewoon mocht doorrijden. Er stond iemand met een lintje al het verkeer tegen te houden en een agent midden op het kruispunt. Vervolgens stapten mensen uit om te vragen of zij dan nu eens aan de beurt waren om te mogen rijden wat dus niet het geval was. Mensen keerden vanuit de rij om weer terug te rijden wat vervolgens leidde tot actie vanuit een motoragent. Niemand wist waarop je nou stond te wachten en hoe lang dat nog zou gaan duren. Vervolgens komen er een stel wielrenners waarvan er eentje plat gaat naast mijn auto. Dat was geen prettig moment, want opeens proberen tientallen wielrenners zich met grote vaart tussen de gevallen wielrenner en je auto door te wurmen. Al met al een amateuristisch gebeuren. Gewoon lekker fietsen op het fietspad met z’n allen daarvoor zijn die dingen aangelegd en als het dan echt niet anders kan vermijd dan in ieder geval de hoofdwegen en drukke punten van onze stad.


  Maak melding

 7. Haha, er word weer eens wat georganiseerd in zwolle hoor.. en er is gelijk alweer negatieve tijd… Jammer weer hoor zwolle.. 😀


  Maak melding

 8. Bericht door Yep, op 2 maart 2013 om 13:15

  Al met al een amateuristisch gebeuren.

  Inderdaad. En niets mooier dan amateursport.


  Maak melding

 9. Wat bijzonder hoe sommige mensen hier gevangen zitten in hun eigen ergernis. Raar gedoe. Tuurlijk is een afzetting onhandig, maar kom op, dat kan een gezond mens emotioneel toch aan lijkt me. Niet altijd zulke hoge eisen stellen aan je eigen comfort, zo slecht heb je het niet.


  Maak melding

Reageer