Historisch Café ook in Aa-landen en Zwolle Zuid

Zwolle – Wegens groot succes wordt het Historisch Café Westenholte, een samenwerkingsproject tussen Driezorg en het Historisch Centrum Overijssel, vanaf maart uitgebreid met de wijken Aalanden en Zwolle zuid. Geschiedenis leeft! Het Historisch Café speelt hier op in met een fysieke ontmoetingsplek in de wijk waar wijkbewoners maandelijks herinneringen, ervaringen en (beeld)materiaal kunnen delen. Jong en oud!

Door het wijkverleden komen mensen laagdrempelig met elkaar in contact en wordt er ondertussen een verzameling foto’s en andere materialen aangelegd. Hier kunnen bijvoorbeeld (digitale) exposities uit volgen. Na een succesvolle serie Historische Cafés in Westenholte is het ook tijd voor andere wijken van Zwolle. Op maandag 11 maart wordt het eerste Historische Café Aalanden gehouden in Driezorglocatie Rivierenhof. Op maandag 18 maart is iedereen van harte welkom in de Kievitsbloem in Zwolle zuid. Tijden zijn van 10.00 tot 12.00 uur. Aanmelden is niet nodig: u bent van harte welkom, met of zonder eigen materiaal! Er zijn vrijwilligers aanwezig die u graag van alles laten zien en met u in gesprek willen gaan. Vrijwilligers gezocht Houdt u van historie: van oude beelden en verhalen uit de wijk? En vindt u het leuk om als vrijwilliger een bijdrage te leveren aan onze Historische Cafés? Neem contact op met het Historisch Centrum Overijssel, tel. 426 63 00 (mevr. M. Steegmans).

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Hartstikke leuk idee, maar “voor jong en oud”…
  Ik ben benieuwd hoeveel “jong” uberhaupt KAN op een maandagmorgen tussen 10.00 en 12.00. Jongeren zullen op school zitten, hoewel ik me natuurlijk wel afvraag hoe groot hun interesse zou zijn.
  Ik zit dan op mijn werk. Maar zou graag even aanschuiven. Gaat dus niet lukken.
  Nee, dit is duidelijk georganiseerd voor “oud”. Wees daar dan ook helder over, of kies andere tijden voor het cafe…..

  Groet van Quesjer


  Maak melding

Reageer