Hedon viert jubileum met de vrienden van Grolsch

Zwolle – In het jaar dat Hedon een complete metamorfose ondergaat, bestaat het Zwolse poppodium ook nog eens 40 jaar. Dat jubileum kan Hedon niet ongemerkt voorbij laten gaan. Samen met de vrienden van Grolsch organiseert Hedon een aantal gevarieerde avonden waarin dat nog eens benadrukt wordt. Een mooie gelegenheid om met de blik vooruit te proosten op een bijzonder jubileum jaar.

Zaterdagh 16 maart start de serie met een Zaterdagnachtkoorts – Fout! Editie. Huisdokter DJ Hans Stroeve komt met een speciale FOUT! editie met de fijnste dansmuziek, een flinke dosis gezelligheid en (terug van weggeweest) de verlichte dansvloer! Deze keer komen de vrienden van Q-Music met het befaamde Q-Music Foute Uur Live en dat betekend een uur lang dansen, feesten en (her)beleven van de allergrootste foute hits die stiekem eigenlijk best goed zijn.

ZATERDAG 30 MAART

ULTIMATE B-BOY REUNION BREAKDOWN
met live: EDAN / OXYGEN dj’s: STICKS FTG / SERCH / PAULUZ dancecrew: TURN IT LOOSE graffiti: HERTZ / BASIC / INCA host: MARSHAL BLUEBERRY expo: HIPHOP IN ZWOLLE

In de tweede helft van de jaren ’90 was Hedon de plek waar met regelmaat de, inmiddels legendarische, Ultimate B-Boy Breakdown parties plaatsvonden. Wat begon als een vrijblijvend probeersel om de hiphopcultuur in Zwolle nieuw leven in te blazen, werd na verloop van tijd een begrip in Nederland en een broedplaats voor talentvolle mc’s, breakers, dj’s en graffiti-artiesten. Nu, meer dan een decennium later leek het initiatoren Serch en Pauluz (Old Factory Productions) en Hedon een uitstekend idee om een (eenmalige) comeback te maken. De enige voorwaarde was dat we gezamenlijk een keiharde line-up neer zouden zetten en naar onze bescheiden mening zijn we daar ruimschoots in geslaagd.ZATERDAG 6 APRIL

DEEP XL
met BEN SIMS / ROY EL KEI / JOSHUA KAYN

Vaste DEEP dj’s Roy El Kei en Joshua Kayn willen graag nog eenmaal flink uitpakken in het huidige Hedon met het succesvolle DEEP. En dus was al snel besloten dat het een XL editie moest worden met een naam die recht doet aan die titel. Wij vinden dat dat gelukt is, want niemand minder dan BEN SIMS hebben we kunnen strikken voor een set waar nog lang over nagepraat zal worden!

ZATERDAG 27 APRIL

CLAW BOYS CLAW

In het jaar dat Hedon 40 jaar bestaat en op de laatste avond dat Hedon open is , zijn het de mannen van Claw Boys Claw die de eer krijgen om het allerlaatste optreden in het huidige pand te spelen. Een optreden van Peter te Bos en consorten resulteert gegarandeerd in een memorabele avond dus een uitstekend moment om tijdelijk afscheid te nemen van, ehm, ons. Support is er van The Tiger Love Machine en Een jubileum zonder reünie is geen jubileum en dus nemen huis-DJ’s van het eerste uur Erwin Karel en Marc Vincent (TBM & MAV), plaats achter de draaitafels. Dat wordt een fijne alternatieve collaboratie met DJ’s Ruis & Gekke Henkie (Richard Jongetjes en Henk Krol). For old times’ sake zullen we maar zeggen!

Kaarten voor bovengenoemde avonden zijn verkrijgbaar via de website van Hedon en bij Plato te Zwolle. Kijk voor meer informatie op www.hedon-zwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer