Studenten Deltion bezoeken Kamp Westerbork

Zwolle – Rond de 40 Deltionstudenten van de opleiding Horeca, brengen 4 maart a.s. een bezoek aan voormalig Kamp Westerbork. Dat doen zij in het kader van de theatervoorstelling ‘Hertha. Verder geen nieuws’, die 11, 12 en 13 april gespeeld wordt op het Deltion College.

De horecastudenten zullen rondom de voorstellingen het diner verzorgen in restaurant Guillaume en zorgen voor de hapjes en sapjes voor de bezoekers. Met een bezoek aan Kamp Westerbork verdiepen studenten zich in Hertha en haar leven in het kamp ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Ook 10 tweedejaars studenten van de Bakkersopleiding gaan mee naar Westerbork. Zij gaan rondom de voorstelling samen met leraar Bart Jan Bohmer typische Joodse broden vlechten. Al eerder bezocht de complete cast van de voorstelling het voormalige kamp. De cast bestaat uit 9 Deltionstudenten van de opleiding Artiest, medewerkers, een aantal VO-scholieren en mensen uit de wijk. Derdejaars student Marieke Braaksma speelt de rol van Hertha. Beide klassen hebben onlangs een gastles gekregen over de Joodse keuken, van Zwollenaar Wayne Dieleman, schrijver van het boek ‘Mijn verloren familie’.

Presentatie werken Jeroen KrabbéIn het kader van de voorstelling wordt de FUNDATIEfusion van Museum De Fundatie op het Deltion College ingericht met een reeks van Jeroen Krabbé: De ondergang van Abraham Reiss. Negen monumentale schilderijen over het leven en de dood van zijn grootvader, Abraham Reiss (Amsterdam 1873 – Sobibor 1943).

Te zien van 9 tot en met 13 april, van 10.00 uur tot 20.00 uur.Over de voorstelling
Hertha. Verder geen nieuws. is een voorstelling over de vriendschap tussen 2 tieners in de Tweede Wereldoorlog, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal van de meisjes Netty en Hertha. Het theaterproject werken rond de 100 studenten mee, uit allerlei opleidingen. Zij spelen in het ensemble, timmeren wachttorens, lassen bedden, ontwerpen promotiemateriaal, doen mee aan een dichtwedstrijd (@deltion_hertha) of portretteren wijkbewoners rondom het thema ‘vrijheid’. Het Deltion College maakt deze voorstelling samen met theatergroep De Jonge Honden.De voorstelling (met elke avond plaats voor 450 mensen) wordt gespeeld op donderdag 11, vrijdag 12 en zaterdag 13 april op de Deltioncampus. Kaarten kosten 12,50 (inclusief bezoek tentoonstelling Jeroen Krabbé) en zijn verkrijgbaar via www.deltion.nl/hertha

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Bart2, voor jou misschien, mooi project trouwens. Veel succes en goed dat jullie naar Westerbork zijn geweest. Ben er zelf in mijn jeugd geweest, heeft diepe indruk op mij gemaakt.


    Maak melding

Reageer