939 mensen met een bijstandsuitkering aan werk

Zwolle – Vorig jaar zijn in Zwolle 939 mensen met een bijstandsuitkering aan werk of vrijwilligerswerk geholpen. Daarmee heeft de gemeente Zwolle haar doel uit het actieprogramma Samen Sterk gehaald. “Ondanks de economische lastige tijden is het gelukt om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Ik ben daar enorm blij mee”, aldus wethouder Filip van As.

De gemeente had haar als doel gesteld om minimaal 300 mensen in de leeftijd vanaf 27 jaar naar werk of zelfstandig ondernemerschap te leiden, eind december 2012 is dit voor 309 personen gelukt. 106 Jongeren in de leeftijd tot 27 jaar zijn een opleiding gaan volgen of hebben werk gevonden, het gestelde doel was 90. Voor de groep mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt was het doel om minimaal 400 klanten te laten mee doen in de wijk, dit is met 424 personen ruimschoots gehaald. Het gaat om mensen die al een aantal jaren een bijstandsuitkering hebben. Bijvoorbeeld een alleenstaande moeder die weer graag aan het werk wil nu haar kinderen naar school zijn. Door een kort en intensief traject aan te bieden, of een aanvullende opleiding te laten volgen wordt zij aantrekkelijker voor een werkgever om in dienst te nemen.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Quote:”nu nog de duizenden mensen uit zwolle en omgeving die in de ww zitten of die geen recht op bijstand hebben helpen!!!!!!!!!!!! ”

    Deze mensen komen vanuit de WW vanzelf in de WWB. Dus meer kans op een baan!


    Maak melding

Reageer