Zwolle trekt vergunning coffeeshop Dino’s in

Zwolle – De gemeente Zwolle heeft besloten de gedoogbeschikking van coffeeshop Dino’s in te trekken. De recente strafrechtelijke veroordeling van de exploitant van de coffeeshop is in strijd met de voorwaarden die verbonden zijn aan de gedoogbeschikking voor de verkoop van softdrugs.

24-01-2013_schietpartij_th_a_kempisstraat_03.jpg

De coffeeshop was 24 januari 2013 doelwit van een aanslag. Per 11 maart 2013 kunnen wat de gemeente betreft geen softdrugs meer verkocht en gebruikt worden in Dino’s. Het bedrijf is gevestigd aan de Thomas á Kempisstraat in Zwolle. Leidinggevenden van een coffeeshop worden geacht hun klanten op naleving van normen en waarden aan te kunnen spreken. De strafrechtelijke veroordeling past daar wat de gemeente betreft niet bij. In Zwolle zijn – inclusief  de beschikking van Dino’s – vijf gedoogbeschikkingen verstrekt. Na de formele intrekking van de beschikking voor Dino’s buigt de gemeente zich over de mogelijkheid de vrijkomende beschikking opnieuw te vergunnen.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. komt er nu een andere uitbater in deze coffeeshop of gaan de klanten nu (nog meer) overlast geven bij de over gebleven shops???


  Maak melding

 2. Mooi, dan gaat de gemiddelde kwaliteit van ons de Zwolse wiet weer een stuk omhoog.. Wel vreemd dat je met een strafblad zo’n zaak niet mag runnen aangezien je verplicht bent je wiet uit de illegale handel te halen. Gewoon legaliseren die zooi, dan zijn er in 1 klap duizenden criminelen niet crimineel meer.


  Maak melding

 3. Laat ze gelijk die andere 4 eigenaren ook maar screenen. Het zal toch geen toeval zijn dat deze na een incident door de mand valt?


  Maak melding

 4. Ik vind het niet erg, toen ik is met een blanke vriend daar kwam vroegen ze ”wat doet die tatta hier” haha, niet allemaal hoor, een paar jongen vroegen dat maar. 😉

  Voor de rest positief en negatief nieuws, die ”gebruikers” gaan nu naar anderen shops en laten we eerlijk zijn, deze coffeeshop trok nou niet echt het beste publiek.

  Rotte appels hou je, als je de Bachlaan in Holtenbroek sloopt verpauperd er weer een ander deel ergens in Zwolle, die mensen blijven namelijk altijd in de zelfde stad zitten.

  Zo is het ook met deze mensen die hun wiet ergens anders komen roken.

  De Thomas a kempistraat kent ook veel leegstand aan winkelpanden, als dino’s ook weg gaat is er wéér een pand leeg, dat baart me wel zorgen. Maar veiligheid bovenop, dus ben wel blij. 8)


  Maak melding

 5. Mariane, wat heeft dit met andere coffeeshopeigenaren te maken dan? Volgrns mij is hier feitelijk sprake van 1 incident, 1 eigenaar en dus 1 verband, waarbij geen andere coffeeshopeigenaren betrokken zijn.


  Maak melding

 6. @ Ines.

  Bericht door Ines, op 1 maart 2013 om 15:52
  komt er nu een andere uitbater in deze coffeeshop of gaan de klanten nu (nog meer) overlast geven bij de over gebleven shops??

  Zelf al heel veel jaren woonachtig in de directe omgeving van het Binnenhof en the Balance. Geen enkele overlast van. Wel soms overlast van de natte horeca, maar goed dat is te verwachten in een binnenstad.


  Maak melding

 7. Jammer dat er steeds meer shops gesloten worden. Niet alleen in Zwolle natuurlijk maar ook in de rest van het land. De wietpas was ook al een erg slecht idee. Het zou beter zijn als iedereen gewoon zelf een plantje zou kweken. Dit doe ik zelf persoonlijk al jaren elke zomer op mijn balkon. Gewoon een paar zaadjes van mijn favoriete coffeeshop bestellen, in mijn geval natuurlijk sensi seeds, en dan heb ik elk jaar genoeg te roken van 2 plantjes. Ik las ook een artikel over het nieuwe cannabisbeleid in vele staten in de USA (http://www.gebrokenpennen.nl/2012/11/als-washington-wiet-kan-legaliseren-kunnen-wij-het-ook/) en het lijkt erop dat wij nederlanders straks gewoon achteraan lopen wat betreft softdrugs. We zouden juist trots moeten zijn op ons vrije beleid en wellicht beter alcoholgebruik wat beter aan moeten pakken…


  Maak melding

Reageer