Dylan van Baarle wint de Ster van Zwolle

Zwolle – Dylan van Baarle heeft zaterdagmiddag de 53e editie van de Ster van Zwolle gewonnen. De 20-jarige Van Baarle is lid van het Rabobank Continental Team. Zowel bij de junioren als de nieuwelingen werd hij tweede op het Nederlandse kampioenschap tijdrijden. Dylan is de zoon van oud-baanwielrenner Mario van Baarle. De Raborenner bleef in de openingsklassieker van het Nederlandse wegseizoen Marco Brus (tweede) en Elmar Reinders (derde) voor. 

02-03-2013_ster_van_zwolle_finish_04.jpg

De drie maakten deel uit van een kopgroep van zeven die op 35 kilometer van het einde uit het peloton wist te ontsnappen. Het peloton wist de kloof net niet te dichten, waardoor Van Baarle een droomstart van zijn wielerseizoen beleefde. De renner die vorig jaar Olympia’s Tour op zijn naam wist te brengen, wil dit jaar een profcontract afdwingen. ‘Doel is daarbij een stabiel seizoen te draaien op hoog niveau, dan heb ik over dit begin zeker niet te klagen.’

ster_7.jpg

ster_10.jpg

02-03-2013_ster_van_zwolle_finish_07.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

ster_9.jpg 

ster_1.jpg

ster_2.jpg

ster_3.jpg

ster_4.jpg

ster_5.jpg

ster_6.jpg

ster_8.jpg

ster_11.jpg

ster_12.jpg 

02-03-2013_ster_van_zwolle_finish_01.jpg

02-03-2013_ster_van_zwolle_finish_02.jpg

02-03-2013_ster_van_zwolle_finish_03.jpg

02-03-2013_ster_van_zwolle_finish_05.jpg

02-03-2013_ster_van_zwolle_finish_06.jpg

02-03-2013_ster_van_zwolle_finish_08.jpg

02-03-2013_ster_van_zwolle_finish_09.jpg

 

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Stel voor om dit soort wielerevenementen te verbieden tot de laatste details over dopinfaffaires openbaar zijn gemaakt. Het kost ons weer veel geld om dt soort dopingsfeestjes plaats te laten vinden


  Maak melding

 2. @boos volgens mij heb jij compleet geen verstand van wielrennen en volg je het nieuws maar half. Al die dopingafferes gaan over jaren geleden en hebben geen enkel verband met deze renners. Als je zulke domme opmerkingen gaat maken kan ik er ook wel een suggeren; verbied alle amateurvoetbalwedstrijden tot alles bekend is over matchfixing, om maar te zwijgen over dopinggebruik in voetbal en andere sporten want dat is waarschijnlijk meer dan bij het wielrennerij momenteel aangezien ze niet/nauwelijks gecontroleerd worden. Wat ik wil zeggen: denk eerst ff na voor je zoiets doms post.


  Maak melding

 3. @Michael Boogerd:
  het kost Zwolle geld. Geld om een evenement te organiseren, geld om personeel in te zetten. Geld wat indirect is betaald door de burger. Gemeentelasten noemen ze het.

  En die ronde Miss is een prima boerenmeid, past precies bij Zwolle. Bijna net zo groot en zwaar als de wielrenners zelf, dat dan weer wel. Ze ziet er meer als een Miss uit dan degene die hier vorige week op de Weblog stond.


  Maak melding

 4. @BlauwvingerBas Wat een respectloze opmerking over de ronde miss. Ik ken haar niet, maar ik weiger iemand uitsluitend op zijn/haar uiterlijk te beoordelen. Bovendien valt er over smaak niet te twisten. Enne worden ronde missen dan alleeen gekozen op basis van hun uiterlijk? Ik mag toch hopen van niet. Wat ik wel weet dat jij een erg lelijk mens bent om zo over iemand te spreken/schrijven.


  Maak melding

 5. Weet wel goed dat dit hier allemaal vrijwilligerswerk is >:( En verder weet je dan ook nog eens niet de prioriteiten in het nieuws te onderscheiden.

  Wanneer is de volgende Korendag wedstrijd? Wil er best eens bij gaan kijken.


  Maak melding

 6. vrijwillergswerk???? En al die politie dan??? De rijden echt niet vrijwillig hoor!!!! En als ze een sport willen uitoefenen, moeten ze op een wielerbaan gaan rijden en niet op de weg, en alle kruispunten en stoplichten op rood zetten!!!!


  Maak melding

 7. Ondanks alle vrijwillegers heb ik tientallen politiemotoren, agenten en ambulances voorbij zien komen. Nee deze mensen doen het voor nop. Uiteraard kosten dit soort evenementen ons als samenleving bakken met geld. Geld dat wij blijkbaar liever aan het sponseren van sport besteden dan aan het verzorgen van onze ouderen in de verzorgingstehuizen, die het moeten doen met een keer douchen in de week en een pyamadag omdat er dan geen verplegend personeel hoeft ingezet te worden om ze aan te kleden. Ondertussen lezen wij dagelijks berichte over duizenden euro’s die uitgegeven zijn aan doping. ?? 17.000,- aan afslankpillen voor zijn vrouw he’ Boogerd. iedereen weet dat je op een boterham met pindakaas geen tour de frans of klassieker wint.


  Maak melding

 8. Marianne
  Ik ben heel goed op de hoogte dat Weblog Zwolle door vrijwilligers gemaakt wordt.
  En ik vind dat ze het fantastisch doen,maar daarom mag ik toch wel een beetje teleurgesteld zijn dat er geen enkele aandacht voor korendag is.
  Wat overigens geen wedstrijd is maar een presentatie van oa Zwolse koren. wat 1x maal per jaar plaats vindt.
  En wat zijn prioriteiten , korendag wordt bijna geheel gevuld door ZWOLSE koren, is dat met die wielrenners ook zo?
  Bovendien is het heel persoonlijk wat je prioriteit heeft !!


  Maak melding

 9. Ben voor het eerst vrijwiliger geweest bij de ster van Zwolle en weet dat 75% van de hulpdiensten bij deze evenementen alleen het matriaal mogen gebruiken ,maar geen uren uitbetaald krijgen.
  en laten we blij zijn dat er nog wat georganiseert wordt.


  Maak melding

 10. Ik hoop (of het nou de vrijwilligers of de betaalden betreft) dat men dit evenement nog eens heel goed evalueert. want die wegafzettingen zoals ik dat meemaakte in Zwolle-Zuid verliepen op z’n zachtst gezegd nogal onhandig.


  Maak melding

 11. @Feliz jaren geleden riepen ze ook om het hardst dat er geen doping wordt gebruikt. En nu blijkt dat er soms aan wel de 24ste plaats in de Tour de eerste prijs moet worden gegeven. De wielrennerij heeft het ernstig verkloot en dat vertrouwen komt niet zo maar 123 terug. Zeker niet op de blauwe ogen.


  Maak melding

Reageer