De Vries en Zetsen goud op NK Tafeltennis

Zwolle – Martijn de Vries en Nicky Zetsen hebben zaterdagmiddag op het NK Tafeltennis 2013, dat dit jaar voor het eerst in Zwolle georganiseerd wordt, het goud veroverd in de Mixed dubbel. In de finale won het koppel van Michel de Boer en Ana Gogorita. 

nk_tafeltennis_3.jpg

Dit weekend vindt in het Sportcentrum van Landstede aan het Hogeland in Zwolle de NK Tafeltennis 2013 oplaats. Zowel bij de dames als bij de heren en in het dubbelspel wordt een volledig toernooi gespeeld. Zondag volgen Dubbelfinale, de Damesfinale en de Herenfinale. Heb jij nog geen kaarten voor het NK? Bestel ze dan snel HIER, dit levert je direct online korting op!

nk_tafeltennis_7.jpg

nk_tafeltennis_2.jpg

nk_tafeltennis_5.jpg 

Via Lees verder meer foto’s…

nk_tafeltennis_1.jpg

Bij de dames hebben Li Jiao, Alice Barendregt, Yana Timina, Nicky Zetsen, Kim Vermaas, Linda Creemers, Ana Gogorita, Carla Nouwen, Li Nan Sun en Britt Eerland een bye in de eerste ronde. Enkele mogelijke spannende ontmoetingen die kunnen gaan plaatsvinden zijn tussen Li Nan Sun – Britt Eerland , Carla Nouwen – Ana Gogorita en- Nicky Zetsen – Linda Creemers allen kwartfinales. In het dubbelspel gaan acht duo’s de strijd aan om de nationale titel. Tussen deze combinaties zit ook het duo Jacintha en Sanne de Hoop (dubbelkampioenen op het NK B) dat in de eerste rond het SKF duo van Tali Cohen en Brenda Vonk treft.

Heren
In het speelschema van de heren is alleen Michel de Boer (als eerste geplaatst) vrijgesteld in de eerste ronde. Nummer twee geplaatst, en titelverdediger, Barry Wijers komt in de eerste ronde Gerard Bakker jr. tegen. De als nummers drie en vier geplaatste Daan Sliepen en Casper ter Lüün treffen respectievelijk Nathan van der Lee en John Scott. In de tweede ronde lijken er enkele spannende wedstrijden op het programma te staan. Zo kunnen teamgenoten Liu Qiang en Martijn de Vries elkaar al in de tweede wedstrijd van het toernooi treffen. Ook Daan Sliepen kan in de tweede ronde een teamgenoot tegenkomen, Cosmin Stan zit in zijn deel van het schema.

Ook in het dubbelspel zijn bij de heren minder teams vrijgesteld. Enkel het duo de Boer/Gommers en Sliepen/de Vries hoeven niet in actie te komen tijdens de eerste ronde. De verschillende duo’s in het heren dubbelspel worden gekenmerkt door dubbels waarbij een mix is ontstaan tussen diverse clubs. Slechts enkele duo’s hebben al vaker in deze opstelling hun opwachting gemaakt tijdens het NK.

nk_tafeltennis_4.jpg

nk_tafeltennis_6.jpg 

Artikel delen:

Reageer