Berkum laat het liggen tegen HZVV

Zwolle – VV Berkum heeft zaterdagmiddag op eigen terrein met 0-1 verloren van HZVV dat vanaf het begin feller speelde, de bal goed rond liet gaan en meer druk zette. De thuisclub wist daar niet goed mee om te gaan en creëerde maar weinig kansen. De winst voor de ploeg uit Hoogeveen, die na een slechte start punten blijft pakken, was daardoor verdiend in een wedstrijd die zeker niet als een enerverend kijkspel de boeken in zal gaan.

“HZVV zette ons vast. Vooral in de eerste helft hebben we veel te weinig in de diepte kunnen doen en dat was een gemiste kans. Als er zo veel ruimte komt op de helft van de tegenstander zijn we normaliter hardstikke gevaarlijk, maar vandaag niet,” constateerde Berkum-trainer Roeland ten Berge. HZVV-coach Jan Piet Bosma zag dat zijn ploeg recht had op de punten. “Het was geen gestolen overwinning. We hebben het goed gedaan, zowel verdedigend, opbouwend als aanvallend,” aldus de in november aangetreden Drentse coach. Zijn ploeg, die lange tijd op de onderste plek van de Hoofdklasse C bivakkeerde, pakte door deze zege liefst 16 punten uit de laatste zeven duels en is daarmee het best presterende team van na de winterstop.

HZVV was vanaf de aftrap feller, waarbij de Drenten goed combineerden en Berkum regelmatig op eigen helft terugdrongen. Al vrij snel leek Edward Eshuis voor Drents succes te gaan zorgen toen hij alleen op het Berkum-doel af ging maar keeper Mathijs Bouwhuis wist het gevaar onschadelijk te maken. Aan de andere kant was er een mogelijkheid toen Berkum-spits Karim Chengachi, na weken blessureleed terug in de basis, Chris van der Meulen op links de diepte in stuurde. Van der Meulen passte naar de mee opgekomen William Potkamp, maar die liep zich vast in de HZVV-defensie. De Hoogeveense verdediging kwam ook daarna uitstekend voor de dag want de Zwolse spitsen, dit seizoen bijna altijd goed voor doelpunten, kwamen er deze middag nooit echt lekker door.

Berkum leek in de tweede helft wat meer tegengas te gaan geven maar kwam vooralsnog niet verder dan een inzet van Chengachi die, nadat hij de bal uit een moeilijke positie toch onder controle wist te krijgen, naast het doel van Hoogeveen-keeper Stefan Boxma belandde. Na een uurtje ging het alsnog mis voor de thuisclub. Een kansrijke aanval van HZVV werd in eerste instantie afgeslagen, maar direct daarna kwam Marco Hulst in balbezit en diens schot betekende de 0-1. Minuten daarna had Pim de Jonge een riante kans op een grotere voorsprong voor de Drenten maar zijn inzet ging naast en ook in blessuretijd miste invaller Arjan Akkerman nog een geweldige mogelijkheid. Tussendoor was er bij Berkum, na een vrije trap, niemand die van de chaos voor het HZVV-doel wist te profiteren door het beslissende tikje te geven. Daarmee was een krappe maar vervelende nederlaag voor de Zwollenaren een feit.

Berkum staat ondanks dit verlies nog steeds op de derde plaats in de Hoofdklasse C, al is het verschil met koploper ONS Sneek opgelopen tot zes punten. Op zaterdag 6 maart wacht voor de Zwollenaren het uitduel bij Nunspeet dat nog steeds hekkensluiter is maar vandaag wél verrassend met 1-2 won bij Staphorst.Berkum-HZVV, 2 maart 2013

Eindstand: 0-1 (0-0)

Doelpunten: 60. Marco Hulst (0-1)

Gele kaarten: William Potkamp (Berkum), Roy Jurgens (HZVV)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis (74. Bram Muis), Dirk Muis, Jason Huisman, Kees Dorgelo, Jeffrey Pohowainjaan (79. Bunyamin Özkök), Yassine Assa, Jerrol Poot, Frank Hoolsema, William Potkamp, Chris van der Meulen, Karim Chengachi (74. Youp Kok)

Opstelling HZVV: Stefan Boxma, Brian Leepel, Erwin Breukelman, Jasper van der Stouw, Maurice Mulderij, Arjan Kleine, Marco Hulst, Pim de Jonge, Marco Hartman (89. Arjan Akkerman), Roy Jurgens, Edward Eshuis (68. Lorenzo Benjamins)

Door: Th. Kölker

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer