Ron Jans is de beoogde trainer bij PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle en Ron Jans hebben een "prima gesprek" gehad over een mogelijk dienstverband vanaf het seizoen 2013/2014. Dat laat voorzitter Adriaan Visser weten via zijn twitter-account @adriaan_visser.

"Gistermiddag een prima vervolg-gesprek met Ron Jans gehad voor hoofdcoach PEC Zwolle." Visser had de tweede ontmoeting samen met Erben Wennemars en directeur Gerard Nijkamp. Jans bevestigt gesprekken Jans bevestigde het gesprek vrijdagavond al op een sportgala in Drenthe. Hij zei serieus in gesprek te zijn met Zwolle, waar hij van 1976 tot 1982 speler was. De huidige trainer van PEC, Art Langeler, kondigde op 3 januari aan na het lopende seizoen te vertrekken bij de club uit de Hanzestad. Jans begon het seizoen als trainer van Standard Luik, maar op 22 oktober werd hij ontslagen na tegenvallende resultaten. Bron: NOS.

Artikel delen:
Reacties 24
 1. Op dit moment de nr 1 kandidaat. Zou mooi wezen: een zoon van deze stad en regio met een spelersverleden en inmiddels een goed CV en netwerk.


  Maak melding

 2. Afgelopen woensdag zaten Peter Boeve en Co Adriaanse ook bij de voorzitter op de tribune, alleen niet naast Adriaan. Ron wel 😀


  Maak melding

 3. Jans voegt _helemaal niets_ toe !
  Hadden ze bij Standard Luik ook snel door.

  Liever dan nog Hake of Zuurman …8)

  Ook veel goedkoper, niet ?  Maak melding

 4. Meneer Visser moet nog veel leren, erg dom om dit soort berichten via Twitter de wereld in te slingeren nog voordat er maar een contract getekend is. Fraai staaltje window-dressing van deze non-valeur. Overigens wel een prima trainer voor PEC die Ron Jans.


  Maak melding

 5. Goed nieuws voor Zwolle, maar wat doet die Wennemars in godsnaam bij de besprekingen. Het lijkt me dat je in gesprek met een trainer het veel over technische zaken hebt. Zowel Visser als Wennemars ontberen dat! Heel vreemd toch.


  Maak melding

 6. Ron Jans is zeker geen verkeerde keus, maar de beste trainer voor het huidige PEC is in mijn ogen toch echt Ernest Faber.
  Een stuk goedkoper ook dan heer Jans.


  Maak melding

 7. JeanJacques, dat heeft er niets mee te maken en ik ken dhr. van Vliet helemaal niet persoonlijk. Zwets niet zo uit je nek man. Ik lach me dood als het niks wordt met Ron Jans, benieuwd of meneer Visser dan ook zo snel twittert.


  Maak melding

 8. Iemand die zonder enige vorm van argumentatie Adriaan Visser een non-valeur noemt zou maar zo een vriendje van van Vliet kunnen zijn.
  Wat is de achterliggende reden Stadshagenees?


  Maak melding

 9. Lijkt mij mooi als Ron Jans de trainer van PEC gaat worden. Maar de kans dat het mislukt geeft mij ook een beetje het gevoel dat het een aardig risico is.


  Maak melding

 10. YES! Vroeger toen Ronnie zelf nog bij PEC Zwolle voetbalde, pakten we na floop van een wedstrijd samen nog wel eens cafeetje. Gezellig, leuke tijd.

  Los van het vingerincident, vind ik hem een geschikte trainer voor PEC. Onder 1 voorwaarde … Dat we samen na afloop van de wedstrijd aan de bar die ouwe tijden nog een keer overdoen!


  Maak melding

 11. De achterliggende reden is dat meneer Visser iets op Twitter gooit zonder dat er ook maar 1 handtekening onder welk contract dan ook staat. Dat is op zijn zachtst gezegd niet handig en vooral erg dom. Gisterenavond tijdens Studio Voetbal werd exact hetzelfde gezegd. Het komt op mij over op iemand die het erg interessant vind om op Twitter te zetten dat hij met de grote Erben Wennemars en Ron Jans een goed gesprek heeft gehad, Deze man vindt zichzelf kennelijk belangrijker dan PEC Zwolle. De zoveelste ijdeltuit die een een baantje in het voetbal gebruikt om er zelf beter van te worden danwel publiciteit voor zichzelf te genereren. Window-dressing dus. Tevreden met deze uitleg meneer Rousseau?


  Maak melding

 12. of je nou een goedkope een dure of een hier geboren trainer op het veld zet om ze te trainen en te coachen .Het resultaat moet van de spelers komen en goede spelers zijn duur .En dan nog weet je niet of het goed zal gaan het seizoen zie maar hoe het Twente nu vergaat.Men heeft het hier vaak al over overwinnigen terwijl de wedstrijden nog gespeeld moeten worden


  Maak melding

 13. Belachelijk dat meneer Wennemars bij dit soort gesprekken zit zonder enige voetbaltechnische achtergrond en/of bagage.
  En idd het twitter gedrag van de twitterkoning van Zwolle mag intern bij Pec ook weleens besproken worden.
  Vraag me overigens af of Ron Jans de ideale kandidaat is.
  Heb weleens een speler van Heerenveen gesproken en die was niet zo positief over hem. En hij was niet de enige.


  Maak melding

 14. Het staat mensen natuurlijk vrij om na elke wedstrijd spijkers op laag water te zoeken.

  Vergeet echter niet te genieten.

  Zo??n seizoen als dit maakt een Zwolle-supporter zelden mee.

  Na 36 jaar als promovendus tot de laatste 4 in de beker behoren is knap, zeker gezien het programma (Roda JC, RKC Waalwijk, Go Ahead Eagles, Heracles Almelo).

  Als promovendus in de competitie 7 punten pakken tegen PSV, FC Twente en Feyenoord is historisch voor Zwolse begrippen.

  Zaterdagavond is 9 wedstrijden voor het einde in een zespuntenduel directe degradatie definitief afgewend.

  Inmiddels al evenveel punten als in het laatste seizoen Eredivisie (??03-??04), met de mogelijkheid om het puntenaantal van ??02-??03 (32) te overtreffen.

  PEC Zwolle staat op een verdienstelijke gedeelde 13de plaats en kan zelfs nog directe handhaving afdwingen.

  Dat is knap voor een promovendus met de op RKC Waalwijk na laagste begroting. Dat is knap voor een club die pas z??n 13de seizoen in de Eredivisie speelt.

  Het stadion is (sfeer)voller dan ooit, de club leeft meer in de stad en regio dan ik mij kan herinneren, door slimme samenwerkingsverbanden en een goed technisch beleid staat er een leuke voetballende ploeg en weet je wat het mooiste is?

  Als Vrouwe Fortuna ons gunstig gezind is handhaven we ons, hebben we straks weer een trainer van naam en faam (zoals vrogger Georg Kessler, Cor Brom, Co Adriaanse) en meer financiële en sportieve mogelijkheden om uit te groeien tot een structurele middenmoter in de Eredivisie. De condities hiervoor zijn nog nooit zo gunstig geweest.  Maak melding

Reageer