WVF verliest in Ede van Blauw Geel ’55

Zwolle – Het programmablaadje van de thuisploeg gaf al aan dat er een cruciale fase aanbrak voor de eigen hoofdmacht. Het bleek al direct dat het elftal daar goed van doordrongen was. Wie de afgelopen uitwedstrijden van WVF had gezien en vanmiddag ook met verwachtingen was afgereisd, kwam bedrogen uit. We hadden toch gewaarschuwd kunnen zijn door het feit dat koploper Go Ahead vorige week in de slotfase de wedstrijd pas  had weten te beslissen in Ede. Kevin Peters verving vanmiddag de afgehaakte Robert Jan Stals op de linksback plaats.

Het eerste schot op doel  kwam van Richard Bouwmeester na terugleggen van Hessel Berends. Daarna kwamen de geelhemden steeds gevaarlijk door over links waar René Dorgelo de handen vol had. Slecht ingrijpen betekende al in de 7e minuut de 1-0 achterstand door een  diagonaal schot van Simon Kooiman. WVF leek de rug te rechten via Rob Meijerink en zeker via een kans voor Timon Beimers Het was echter de thuisclub die opnieuw scoort, nu door een geplaatst schot in de kruising van Myron de Bruyne. De verdediging van WVF zag er hier opnieuw niet goed uit.  Na gele kaarten voor René Dorgelo en Richard Bouwmeester, zette trainer Kooistra de achterhoede van WVF om. Dion verhuisde naar rechtsback, René kwam op linkback en Kevin Peters kwam in het centrum naast Sybren Poppen.

In de voorhoede wisselden Timon en Hessel hun posities. Keeper Wibo van Dijk moest opnieuwreddend in aktie komen kort voor rust. Scheidsrechter van Iersel (voor Wassink ingevallen vanmiddag) gaf daarna erg makkelijk een penalty na een lichte overtreding van Kevin Peters. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten door captain Dick Hoefakker. Ruststand 3-0 !!

Na rust leek WVF de wedstrijd een ander anzicht te kunnen geven. Inzetten van Rog Meijerink en Marthijn troffen helaas geen doel. Sybren ontving vanmiddag de 3e gele kaart van de leidsman.

Toch kwam er een prima doelpunt van Jesse Betaze. Een voorzet van Hessel werd keurig neergelegd door Marthijn met het hoofd waarna Jesse goed inschoot in de korte hoek. Hoop doet leven?

Er kwam inderdaad meer overtuiging in het spel maar echt uitgespeelde kansen kwamen er eigenlijk niet. Opnieuw terugleggen van Marthijn op Richard leverde helaas niets op. Wissels in de slotfase, Martijn Pluim voor René Dorgelo en Mark Peppelenbos voor Timon Beimers, brachten ook geen kentering meer in de wedstrijd. Wat wordt er dan nog verwacht in zo’n kort tijdsbestek? Vermeldenswaardig was nog een schot van Rob Meijerink over de kruising net vor het eindsignaal.

Blauw Geel vond hierdoor aansluiting en we moeten hopen op punten volgende week thuis tegen Hierden. Overigens de nieuwe club voor Jan Jaap Kooistra het volgend seizoen…..

Het wordt tijd voor een 3 punter in deze fase!

Bert Kamerman

Artikel delen:

Reageer