Scholen aan de slag tijdens Vrouwendag

Zwolle – “Wie maakt me los?” is de titel van een gezamenlijk project dat leerlingen van de Groene Welle en TalentStad verzorgen tijdens de Internationale Vrouwendag op 8 maart.

Het doel van dit project is de maatschappij kennis te laten maken met hetgeen leerlingen op school leren, door activiteiten buiten de scholen te organiseren voor bijvoorbeeld basisscholieren of burgers. In dit geval gaan de vmbo leerlingen het geleerde in praktijk brengen op het gebied van bloemschikken en schoonheidsverzorging en werken daarnaast aan competenties als communiceren, samenwerken, presenteren en plannen en organiseren. “Het leereffect van activiteiten buiten de school organiseren, is vele malen groter dan de praktijk op school nabootsen. De leerlingen ervaren dat ze met echte klanten te maken hebben en willen deze zo goed mogelijk bedienen”, aldus Annemiek Brink, stagecoördinator van TalentStad. Ontdek je talent

Internationale Vrouwendag wordt wereldwijd op 8 maart gevierd. In Zwolle organiseert het Zwols Vrouwen Platform een programma waarbij ‘talent’ centraal staat. Onder het motto “Ontdek je talent, PIMP je leven” worden diverse workshops aangeboden tijdens een middag- en avondprogramma op de locatie Dokterspad van Landstede. “Wie maakt me los?” is voor deelnemers van de Internationale Vrouwendag in Zwolle vanaf 17.30 uur te volgen.

Artikel delen:

Reageer