Bibliotheek Diezerstraat even op halve kracht

Zwolle – Bibliotheek Zwolle – locatie Centrum aan de Diezerstraat – wordt de komende maanden opgeknapt. De vloerbedekking, entree, receptie en de inname worden onder handen genomen. Ook komt er een meer professioneel Biebcafé. In verband met een mogelijke verhuizing van de bibliotheek zijn de oorspronkelijke verbouwplannen voorlopig tot de helft teruggeschroefd tot de meest noodzakelijk aanpassingen. Toch lukt het de bibliotheek niet om de hele periode open te zijn voor alle diensten.

In de periode van 26 maart tot 16 april kan men alleen inleveren en bestellingen ophalen. De drie wijkbibliotheken zijn dan wel normaal geopend voor alle Zwolse leden. Door in ieder geval open te blijven voor inleveren en uitlenen, wordt de overlast tot een minimum beperkt. Iedereen mag 15 titels per keer lenen, dus wie wil kan even vooruit. Daarnaast kan men met een pas van Bibliotheek Zwolle altijd terecht in de bibliotheken in de Aalanden, Stadshagen en Zwolle-Zuid. Via de website thuis kan men zoeken, reserveren en verlengen. Reserveringen in Centrum zijn van 26 maart tot 16 april op te halen in de Diezerzaal via de ingang Statenzaal. Hier kan men ook inleveren. In de Diezerzaal kan men ook kranten of tijdschriften lezen. In deze periode is de rest van de bibliotheek gesloten. Voor mensen met een handicap die moeite hebben met de trappen van de Statenzaal, is een van de wijkbibliotheken een goed alternatief. Vanaf 1 mei is de bibliotheek in het centrum weer helemaal opgeknapt. Dan worden ook de openingsuren uitgebreid.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Weer een bijzonder rare gang van zaken. De boel gaat daar toch weg? Hebben dergelijke organisaties zoveel geld over, dat ze dat over de balk kunnen gooien? Wat een bende >:(


  Maak melding

 2. Laten wij nog wat geld storten in het Zwolse riool. Even flink investeren voor Jan L.L. Hoezo op zoek naar een top keten??? Zwolle geld teveel!!!


  Maak melding

 3. Voor mensen met een handicap die moeite hebben met de trappen van de Statenzaal, is een van de wijkbibliotheken een goed alternatief.

  Tja met een deelscootmobiel is dat nu geen probleem meer ….. >:(


  Maak melding

 4. Sjonge jonge wat een idioterie weer.>:( Een week of 2 geleden werd het als zo goed als vaststaand meegedeeld dat ze gaan verhuizen en dan nu dit nog ????????????? Belachelijk, weer een pot geld over de balk smijten.


  Maak melding

 5. Kunnne de SP en Swollwacht hier geen vragen over stellen? De andere partijen vinden alles wel goed lijkt het sinds de doorstart van Aan zet met de tablet.


  Maak melding

 6. Er is een noodzaak en urgentie om te komen tot een economische impuls voor de binnenstad om de bestaande en oplopende winkelleegstand een halt toe te roepen;

  Bovenstaande een citaat uit het rapport waarvan de link in de reactie van Jacco te vinden is. Per maand komen er meer leegstaande winkelpanden bij in de binnenstad. Een grote keten huisvesten is niet per definitie een garantie dat die leegstand een halt wordt toegeroepen, maar als de gemeente de bibliotheek dan toch persé aan een marktpartij wil verkopen, dan is het werkelijk onbegrijpelijk dat er nog een forse investering wordt gedaan om de bibliotheek op te knappen. Waarom dan? En voor wie? Ik snap niks meer van en heb grote twijfels of dit college wel beseft met welke financiële rampspoed (bezuinigingen door Den Haag) ze op korte en lange termijn geconfronteerd gaan worden. We mogen de gemeenteraad kiezen, maar vervolgens doen die mensen maar wat (uitzonderingen daargelaten).


  Maak melding

 7. een verhuizing gaat hoe dan ook nog een tijd duren , zeker meer dan 2 jaar, alleen het hoogst noodzakelijke wordt nu gedaan, zo vertelde de bibliotheek gisteren bij een bezoek van raadsleden.


  Maak melding

 8. Dank u wel meneer Van Harten. U vond het kennelijk ook vreemd dat ze nu gaan renoveren terwijl een week eerder een verhuizing aangekondigd werd.


  Maak melding

Reageer