Openbare fietspomp geeft geen lucht

Zwolle – De openbare fietspomp, op de kruising van de Van Karnebeekstraat en het Groot Wezenland, fuctioneert niet. Het noodzakelijk voetpompje zit muurvast en er komt dan ook geen lucht uit het apparaat. De gemeente Zwolle zoekt inmiddels naar een passende oplossing voor het defect.

fietspomp_3_1_van_1.jpg

De openbare fietspomp was een noviteit in Zwolle. Het project werd door menigeen met argusogen bekeken. Zou het wel nuttig zijn? Dat vroeg ‘buurman’ Ton Norp, van de gelijknamige snackbar, zich ook af. Maar Norp heeft moeten constateren dat fietsers geregeld gebruik maken van de openbare fietspomp. Hij was positief verrast. De laatste tijd konden een aantal fietsers wel wat extra lucht in hun banden gebruiken, maar die merkten dat het apparaat defect was. Veel mensen fietsten vervolgens gefrustreerd weer door. De openbare fietspomp moet hufterproof zijn, maar daar wordt nu aan getwijfeld. De gemeente Zwolle laat via een woordvoerder weten dat er verschillende klachten bekend zijn. Nog deze maandagmiddag is er actie op het vraagstuk gezet. De fietspomp zal gerepareerd worden, en omdat veel fietsers het gebruik van het apparraat als lastig ervaren komt er in ieder geval een handleiding bij het apparaat.

fietspomp_2_1_van_1.jpg

fietspomp_4_1_van_1.jpg

fietspomp_1_1_van_1.jpg

Artikel delen:
Reacties 13
 1. De gemeente heeft geen verstand van zaken, het zijn immers ambtenaren die met gezond verstand geen ambtenaar zouden zijn geworden.

  Het zijn wel slimmerds die hun inkomen op orde weten te houden.  Maak melding

 2. Whahaha DT32, uit al deze oliedomme opmerkingen blijkt wel weer dat jij hier degene bent zonder verstand van zaken….maar geeft niets, denk volgende keer eerst even na voor je die populistische taal kopieert van je omgeving…


  Maak melding

 3. Een mooi project op zich, met elkaar 1 nuttig apparaat delen in plaats van allemaal een eigen apparaat hebben. Maar helaas is hufterproof in onze ‘samenleving’ nooit hufterproof genoeg.


  Maak melding

 4. was laatst al op zoek naar het ding, kon het niet vinden. al weer gesloopt dus…ouders voed je kinderen op, leer ze dat er grenzen zijn… die slopers en vandalen waren eerst kreisende kleuters in de supermarkt die door te kreisen snoepjes konden verdienen>:(


  Maak melding

 5. Jammer dat het feit dat iets als “hufter proof” wordt neergezet dit door sommigen als een uitdaging opgevat wordt! >:(


  Maak melding

 6. Hang er dan ook meteen een cameraatje bij. Je weet van te voren dat sommigen het niet kunnen laten…
  Duur? Helemaal niet, want je laat de vandaal betalen.


  Maak melding

 7. Wel grappig hoe hier in de reacties de conclusie wordt getrokken dat het ding met opzet gesloot is (vandalisme). En dat alleen maar door de kreet “hufterproof”; vroeger zei je dan “degelijk”. Nergens staat dat hij vernield is. Ik denk dat het vooral komt doordat die pomp niet meer werkt.

  Het is niet meer dan een huis-tuin-keuken hogedruk fietspomp in een metalen huis. Heb hem zelf paar maand terug eens gebruikt en toen kwam er al weinig lucht uit.

  Die nippel van een hogedrukpomp is gewoon niet duurzaam. Heb zelf thuis een pomp met dezelfde nippel en die verslijt gewoon binnen een jaar. Het rubbertje binnen in rekt teveel op. En dan moet je ook goed weten hoe je hem gebruikt.

  Leuk idee. Uitvoering duidelijk minder. Waarom die 2 fietsenmakers binnen een straal van 150 meter van deze locatie niet stimuleren om een pomp voor algemeen gebruik neer te zetten?


  Maak melding

Reageer