Scootmobielpool van start in Zwolle

Zwolle – Drie verzorgingshuizen in Zwolle beginnen met de scootmobielpool. Bij de recepties van de zorgcentra Nieuwe Haven, Havezate en De Kievitsbloem staan vanaf maandag 4 maart scootmobielen klaar. Deze kunnen door de bewoners ‘geleend’  worden. De gemeente Zwolle hoopt dat de elektrische hulpmiddelen hierdoor efficiënter gebruikt worden dan nu het geval is.

04-03-2013_scootmobiel-nieuwe_haven-dannenberg_01.jpg

Welzorg stelt in eerste instantie twee scootmobielen beschikbaar, de gemeente Zwolle één. Afhankelijk van het gebruik wordt de pool uitgebreid. Bewoners kunnen bij de receptie van het wooncomplex voor  € 2,- per keer een scootmobiel reserveren. Medewerkers van het zorgcentrum zorgen ervoor dat de accu’s bijtijds worden opgeladen en de banden goed op spanning zijn. Mensen die nu al een scootmobiel hebben, hoeven deze niet in te leveren. Mensen die nog geen scootmobiel hebben, en aan de pool mee willen doen, moeten daarvoor toestemming vanuit de gemeente hebben. Deze toestemming kunnen zij aanvragen via het WMO-loket. Ook kunnen zij contact opnemen met een WMO-consulent van de gemeente via telefoonnummer 14038.

04-03-2013_scootmobiel-nieuwe_haven-dannenberg_04.jpg

04-03-2013_scootmobiel-nieuwe_haven-dannenberg_05.jpg

04-03-2013_scootmobiel-nieuwe_haven-dannenberg_02.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

Onderzoek

De gemeente Zwolle heeft 69 bezitters van een scootmobiel een aantal vragen over het gebruik van het elektrische hulpmiddel gesteld. Hieruit blijkt dat 35 van de ondervraagden de scootmobiel dagelijks gebruikt, 14 personen gebruiken deze maar 1-3 keer per week. De scootmobiel wordt het meest gebruik om een ommetje te maken (87 procent), winkelen in de stad of winkelcentrum (83 procent) en de dagelijkse boodschappen (77 procent). Twaalf procent van de ondervraagden geeft aan de scootmobiel wel te willen delen met een ander.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. wat een goed idee :D:D, de scootmobiel staat het grootste gedeelte van de dag toch maar stil en zo kan er bezuinigt worden op een goede manier, als je door de verzorgingshuizen loopt staan er vaak veel scootmobiels maar stil die niet of nauwelijks gebruikt worden, en heb je er één nodig is hij er, misschien is het mogelijk 😉 om het gratis te doen als mensen er één krijgen hoeven ze die ook niet te betalen.


  Maak melding

 2. 😀 kijk nu hebben wij het over zaken doen. Een wethouder die uit gaat leggen hoe een scootmobiel werkt. Weer een prima actie om goedkoop in de publiciteit te komen. Ondertusse kleden wij wel de zorg voor deze oudjes uit. Ben benieuwd of deze wethouder hier ook voor op de bres springt?


  Maak melding

 3. Dat de zorg uitgekleed wordt is al lang duidelijk.
  Dergelijke dure vervoermiddelen gaan er uit en de oudjes en gehandicapten zitten in no-time stil achter de geraniums.

  Die mensen zijn duur dus hoe eerder ze dood gaan hoe beter het zo uitkomt..  Maak melding

 4. De wethouder zit overal met zijn snufferd vooraan om in de publiciteit te komen . Laat hemecht gaan werken en zijn secretaresse hier op uit sturen . Er is nog geen opening of wat nieuws en de heren wethouders staan er met de neus vooraan een hapje en een glaasje erbij en meneer heeft het weer makkelijk verdient .


  Maak melding

 5. Dat er ongebruikte scootmobiels in schuren staan is ook zonde, ik vind 2 euro reserveren wel prijzig voor de ouderen. Er zijn ook mensen die scootmobiel aanvragen en vervolgens niet gebruiken (niet durven), maar willen hebben, omdat het misschien niet meer vergoed zal worden.
  Als mensen een ander vervoermiddel hadden zijn daar ook onderhoudskosten aan verbonden. Laat ook ouderen verantwoord bewegen zolang mogelijk, desnoods met een fiets met trapondersteuning.
  Meer preventie op bewegen en gezond eten is voor mensen die jonger zijn ook geen luxe, daardoor kun je zelfs ziektes voorkomen, denk aan Diabetes, hartklachten etc.


  Maak melding

Reageer