Zwolle Afrika Cup op 6 juli bij Be Quick ‘28

Zwolle – Op zaterdag 6 juli 2013 zal bij Be Quick de Zwolle Afrika Cup worden georganiseerd. Het is de tweede keer dat dit Afrikaans getinte toernooi zal worden gehouden op het sportpark aan het Stadionplein in Zwolle.

Vorig jaar streden zeven Angolese teams uit heel Nederland en  een Ivoriaans team uit België om de prijzen. Dit alles gebeurde in het bijzijn van een afvaardiging van het Angolese consulaat inclusief de Angolese consul, dhr. Clemente Camenha. Het toernooi dat toen nog de naam Angola Cup droeg heeft echter wel een duidelijke koerswijziging ondergaan. Waren de meeste deelnemers toen van Angolese komaf, nu is er een volledig open inschrijving. Be Quick nodigt dan ook iedereen uit om in te schrijven voor dit toernooi. Zo kun je in contact komen met een brede groep voetballiefhebbers. De naam van het toernooi geeft vooral de band aan die de organisatoren hebben met Zwolle en Afrika.

De exacte opzet van het toernooi hangt mede af van het aantal inschrijvingen. Maar de organisatie streeft er naar om alle teams minimaal vier wedstrijden te laten spelen van 20 minuten. Er zal bij dit toernooi elf tegen elf worden gespeeld met een onbeperkte wisselmogelijkheid. Het toernooi zal deze jaargang in ieder geval nog een volledig mannenvoetbaltoernooi zijn.

In principe is zaterdag 6 juli de speeldag van het toernooi. Als het aantal inschrijvingen sterk oploopt, dan zullen er mogelijk ook op vrijdagavond 5 juli al enkele wedstrijden worden gespeeld. Dit zal uiteraard in goed overleg gebeuren. Inschrijven voor dit toernooi kan tot 31 mei van dit jaar. Doe dit op tijd want vol is vol.

Voor meer informatie kunt u mailen naar sportmulticultureel1@hotmail.com. Kijkt u liever via Facebook? Dan zoekt u via sportmulticultureelzwolle. Voor meer informatie kijkt u op www.bequick28.nl. Natuurlijk zijn op de website van Be Quick ’28 ook alle contactgegevens te vinden. Namens de organisatie zijn Alex de Sá en Emmanuel Koné beschikbaar voor het geven van interviews.

Artikel delen:

Reageer