Ganzenproefavond : Gans anders

Zwolle – Kun je van de natuur genieten door natuur op te eten ? De een zal zeggen: ja natuurlijk. De ander zal de wenkbrauwen fronsen. De Zwolse natuurwerkgroep A Rocha neemt de proef op de som met een speciale ganzenproeverij. Op vrijdagavond 8 maart vraagt A Rocha Zwolle aandacht voor de gans. Op deze avond staat de gans in alle veelzijdigheid centraal als vogel om te genieten.

Wim Eikelboom van de A Rocha-werkgroep legt uit wat de achtergrond is : "Ganzen komen langs de IJssel in groten getale voor. Je ziet ze in prachtige V-formaties door de lucht vliegen. In de zomer broeden de grauwe ganzen in de Tichelgaten van Windesheim. De afgelopen weken streken duizenden kolganzen neer in de uiterwaarden langs de IJssel. Boeren hebben de balen van de groeiende groepen ganzen. Natuurbeschermers zijn blij met deze prachtige vogels. Moet je ze afschieten of juist niet? En als je ganzen mag schieten: smaken ze dan lekker?" Over al die vragen gaat het op een speciale ganzenproefavond in zorgboerderij Molenzicht (Wijheseweg 33). Start: 20.00 uur. Tot ongeveer 21.30 uur. Gezien het culinaire karakter van de avond vraagt A Rocha 5 euro entree. Er kunnen maximaal 25 mensen deelnemen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar:zwolle@arocha.org.
Artikel delen:
Reacties 11
  1. Die ganzen zullen best leuke dieren zijn, maar wij doen al 2 jaar geen oog dicht sinds er een groep ganzen is neergestreken in Stadshagen..Maar goed dat is de natuur h?…


    Maak melding

  2. @Tsja, dat hoef je mij niet te vertellen, wij woonden er al ruim 6 jaar toen ineens die kolonie Canadese rotganzen neerstreek in de vijver achter ons huis. Oordoppen doen wonderen en ik heb heus respect voor de natuur, ik roep hier toch ook niet op om die dieren af te knallen?


    Maak melding

  3. Vannacht tijdens het sterren kijken 3 grote groepen Kraanvogels boven Assendorp gehoord en gezien, ong. zo’n 70…een heel wat leuker geluid dan dat gehonk van die Canadese ganzen 😉


    Maak melding

Reageer