Autisme Sportief organiseert hardloop clinic

Zwolle – Stichting Autisme Sportief organiseert vanaf 12 maart een hardloop clinic voor kinderen en jong volwassenen met autisme. Deze clinic wordt afgesloten met de 4 Engelse Mijlen in juni 2013.

clinichalve_marathon.jpg

Zoals iedereen  wil ook iemand met autisme of een aanverwant autistische stoornis graag zijn vrije tijd goed besteden. Door deze stoornis is niet altijd mogelijk de vrije tijd zelfstandig te organiseren of te plannen. Daarbij is het vaak moeilijk om ervaren begeleiding te vinden om  recreatie en sportactiviteiten uit te voeren. Uit ervaring is gebleken dat hardlopen  van één de meest geschikte sporten is voor deze jongeren. Stichting Autisme Sportief organiseert een hardloopclinic voor jongeren met autisme of ADHD. Tijdens deze clinic wordt toegewerkt naar de hardloopevenementen in Zwolle  de 4  Engelse Mijlen en de Halve Marathon van Zwolle op zaterdag 8 juni 2013.

Start hardloopclinic

Vanaf begin 12 gaat een groep kinderen en jong volwassenen met Autisme gezamenlijk en begeleid trainen. Deze begeleiding ligt in handen van medewerkers van Stichting Autisme sportief. Het begeleidingsteam schept een veilig en vertrouwd klimaat voor de kinderen en jongeren om ze een ultieme en succesvolle ervaring te laten beleven.

Goed doel

Stichting Autisme Sportief is door de organisatie van het Zwolse Halve Marathon festival officieel benoemd tot één van de goede doelen die in 2013 worden ondersteund.

Inschrijven

De inschrijving voor de hardloopclinic is geopend en aanmeldingen komen al binnen. Wil je ook meedoen? Er is nog plaats voor deelname. Meld je aan via info@autismesportief.nl. Neem voor meer informatie contact op met Wilco Voulon.

Artikel delen:

Reageer