Berkum naar onberekenbaar Nunspeet

Zwolle – VV Berkum speelt op zaterdag 9 maart een uitwedstrijd tegen Nunspeet, de ploeg die onderaan staat in de Hoofdklasse C maar afgelopen zaterdag voor een geweldige verrassing zorgde door het sterke Staphorst met 1-2 te kloppen.

Een week eerder pakte Nunspeet onder supervisie van de in januari aangetreden trainer Rob McDonald ook al een punt tegen ACV, dus de Veluwenaren zijn druk bezig om zich uit de gevarenzone te knokken. Dat levert ongetwijfeld een gemotiveerde ploeg op maar Berkum, dat vorige week slechte zaken deed door thuis van HZVV te verliezen, heeft ook redenen genoeg om alles uit de kast te halen. “Eigenlijk maakt het op dit moment niet uit tegen wie we gaan spelen, we zullen het gewoon beter moeten doen dan tegen HZVV,” vindt Berkum-trainer Roeland ten Berge. “We hebben veel kwaliteit in huis, als wij ons normale niveau halen ben ik er niet bang voor. We hebben vorige week niet goed gespeeld en dan zijn dit mooie momenten om het beter te doen.”

Nunspeet kan wél terugkijken op een geslaagde competitieronde want Staphorst op eigen terrein verslaan is geen sinecure. De bezoekers kwamen in die wedstrijd in de eerste helft op voorsprong en leken daarna verder uit te gaan lopen toen Nunspeet een penalty kreeg. Die strafschop werd echter gekeerd en nét voor rust maakte Staphorst zelfs nog de 1-1. Toen het er op leek dat dat ook de einduitslag zou worden sloeg Nunspeet in de slotminuut alsnog toe. Daar was overigens wel een tweede strafschop voor nodig, die ditmaal wél werd benut: 1-2.

Berkum is na het verlies met 0-1 in eigen huis tegen HZVV en de uitschakeling in het toernooi om de Districtsbeker Oost door Go Ahead Kampen wel weer eens toe aan een goed resultaat. De Zwollenaren staan weliswaar nog steeds op de derde plaats van de ranglijst, maar de achterstand op koploper ONS Sneek bedraagt nu zes punten. Bovendien komt de nummer twee, het sterke SVZW, op 16 maart in Zwolle op bezoek zodat Berkum zich in Nunspeet eigenlijk geen puntverlies meer kan veroorloven wil de ploeg een rol van betekenis blijven spelen. Nunspeet staat nu nog maar één, respectievelijk drie punten achter op NSC en WHC zodat de thuisclub zaterdag voor elke meter zal strijden om uit de degradatiezone te ontsnappen.

De voor de bovenste én onderste plaatsen belangrijke wedstrijd Nunspeet-Berkum begint zaterdag om 14.30 uur. Het duel op Sportpark De Wiltsangh aan de Sportlaan 1 in Nunspeet zal worden geleid door scheidsrechter Christian Mulder uit Uithuizen.

Artikel delen:

Reageer