Water4daagse Zwolle

Zwolle – Hou je van water en van de mooie regio Zwolle? Dan heeft de Water4daagse je vast iets te bieden. Van woensdag 20 t/m zondag 23 maart is de regio Zwolle het podium voor tal van activiteiten rond water.

haai_peperbus.jpg

Film, excursies, lezingen, wandelingen: de Water4daagse wordt een veelzijdig evenement. Leuk om te bezoeken voor inwoners, ondernemers, professionals op het gebied van water, studenten, docenten, onderzoekers en andere geïnteresseerden. Wat te denken van een struinexcursie door Staatsbosbeheer? Of het Sciencecafé Duurzame sanitatie in Zwolle, over afvalwater als grondstof. Altijd al een watertuin gewild? Tijdens de Water4daagse krijg je advies over de aanleg. Het Zwolse Fraterhuis vertoont de film Océans van regisseurs Jacques Perrin en Jacques Cluzaud met spectaculaire en baanbrekende beelden van een fascinerende reis naar de diepte van de oceanen. Je kunt een kijkje nemen bij de rioolwaterzuivering of de mega-graafmachines die de dijk 100 meter verplaatsen!

Op Wereldwaterdag, 22 maart, gaan basisschoolkinderen Wandelen voor Water. En er is nog veel meer. Kijk voor alle activiteiten op www.water4daagse.nl, www.facebook.com/water4daagse en volg ons op twitter via @water4daagse of #w4d038.

Je eigen waterhappening organiseren!

Ben je ‘into’ water en wil je een aanvullende wateractiviteit organiseren tijdens de Water4Daagse? Dan is dit dé gelegenheid om in actie te komen en gebruik te maken van dit prachtige ‘waterplatform’. Dus organiseer zelf een excursie, een lezing, een waterorgel of je eigen waterwandeling… Op www.water4daagse.nl kun je jouw activiteit aanmelden en in de schijnwerpers zetten.

Proeftuin Water regio Zwolle

Met de Water4daagse lanceren de initiatiefnemers het innovatienetwerk Proeftuin Water regio Zwolle. De regio Zwolle en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Letterlijk en figuurlijk. De IJssel, het Zwarte Water en de Vecht zijn belangrijke regionale waterstructuren en stonden aan de wieg van de handelssteden Zwolle en Kampen. De Proeftuin en het evenement Water4daagse, met als start het symposium Waardevol Water, zijn bedoeld om het netwerk in de regio te versterken.

De Water4daagse wordt mede mogelijk gemaakt door: Vitens, Deltares, Zwolle Kampen Netwerkstad, Nationaal Landschap IJsseldelta, Waterschap Groot Salland, gemeente Zwolle, 3Dimensies, TTE en mede-initiatiefnemers gemeente Kampen, Deltion College, Ontwerpbureau Gewoon Biel, Upgraders, AOC de Groene Welle, Fraterhuis, Hogeschool Windesheim, Staatsbosbeheer, Natuur en Milieu Overijssel, Provincie Overijssel, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Zwolse Roei en Zeilvereniging.

Artikel delen:

Reageer