Britten Cello- en Altvioolconcours in Zwolle

Zwolle – Wie kent ze niet, het Britten Jeugd Strijkorkest, vernoemd naar de jubilerende componist, die ‘met hun kenmerkende enthousiasme het concertpubliek elke keer opnieuw betoveren’? Het orkest is onderdeel van de Stichting Benjamin Britten Orkesten, die – dankzij de bevlogen dirigent Loes Visser – nog meer muzikale activiteiten organiseert. Dat zijn de Britten Concoursen, inmiddels een begrip in muziekminnend Nederland.

Op 16 en 17 maart komen jonge musici uit het hele land naar Zwolle om deel te nemen aan het 1e Britten Altvioolconcours en het 2e Britten Celloconcours, die worden gehouden in de Reulandzaal van – medeorganisator – het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. De jongste deelnemers zijn tien jaar en de oudste achttien. Het is een feest om deze jonge mensen te mogen horen en de kwaliteit van hun spel kan verbazingwekkend hoog zijn. De winnaars mogen soleren tijdens het slotconcert dat het Britten Jeugd Strijkorkest geeft op 19 april in de Spiegel. De twee andere solisten die avond zijn cellist Gavriel Lipkind en violiste Anna Lipkind.

Zaterdag 16 maart is de dag van de cellisten en het concours begint dan om 9.50 uur. De middagbijeenkomst start om 13.45 uur. Zondag 17 maart spelen de altviolisten en zij beginnen ’s ochtends om 11.00 uur en ’s middags om 12.40 uur. Dit hoog gekwalificeerde concours mag geen enkele muziekminnaar missen. Voor verdere informatie zie de website www.brittenconcours.nl

Artikel delen:

Reageer