Zwols Muziektheater brengt “The Pirates of …”

Zwolle – Na het grote succes vorig jaar van de voorstelling Joseph and Amazing Technicolor® Dreamcoat brengt het Zwols Muziektheater dit jaar de komische opera “The Pirates of Penzance” van Gilbert and Sullivan. Op vrijdag- en zaterdagavond 19 en 20 april alsmede zondagmiddag 21 april speelt het verhaal over een leerling-piraat tegen wil en dank.

Hij zou liever aan de hand van een mooi meisje aan de wal zijn leven slijten, dan dat hij het risicovolle zeeroversbestaan opzoekt. Ontsnappen aan de sociale druk van het piratengilde blijkt echter lastig en zorgt voor de nodige verwikkelingen. De gebruikte Engelse humor voegt daar nog een extra dimensie aan toe, evenals de vaak prachtige en melodieuze melodieën. Natuurlijk ontbreekt ook in deze muziektheatervoorstelling de dans niet. Inspiratie voor de vormgeving van deze versie van “The Pirates of …” werd natuurlijk geleverd door o.a. de films van The Pirates of the Caribean in combinatie met sprookjesachtige effecten zoals in Alice in Wonderland, zonder daarbij het authentieke karakter van het werk van Gilbert and Sullivan te verloochenen. Om dit karakter zoveel mogelijk recht te doen, is gekozen voor de intieme zaal van Theater Odeon aan de Blijmarkt in Zwolle als locatie voor deze uitvoering. De muzikale leiding ligt weer in de vertrouwde handen van Jenny ven Ark en de regie verzorgt Dick van Ommen. Jasmijn Utermark is verantwoordelijk voor de choreografie, terwijl het Goois Symfonieorkest uit Hilversum voor de muzikale begeleiding tekent.

Kaartreserveringen via www.zwolsmuziektheater.nl en telefonisch tussen 9.30 en 13.00 uur via 06 – 15823506. De kaarten zijn inclusief programmaboekje en pauzedrankje. De 1e rangskaarten kosten € 25,50. De 2e rangskaarten kosten € 22,50. De prijzen zijn inclusief programmaboekje en een pauzedrankje.

Artikel delen:

Reageer