RIBW opent bistro aan Jufferenwal

Zwolle – Na meer dan een jaar van verbouwen, direct omwonenden betrekken en informeren, zoeken naar een passende naam en gemotiveerde leerlingen voor het leer-werkproject, opende Vidiveni Bistronomie aan de Jufferenwal 17 woensdagmiddag haar deuren voor het publiek. Wethouder Filip Van As was namens het Zwols college aanwezig bij de opening.

06-03-2013_opening_vidiveni_bistro_jufferenwal-weth._van_as_08.jpg

‘We zijn gewoon een commerciële horecagelegenheid, maar met een extra dimensie,’ zegt Josua Oechies, chef-kok bij Vidiveni. ‘Mensen kunnen bij ons lunchen, dineren of gewoon komen genieten van een kop koffie, maar worden, onder begeleiding, bediend door cliënten van de RIBW of andere zorginstellingen.’ De RIBW Groep Overijssel begeleidt mensen in wonen, werken en welzijn die een afstand hebben tot de samenleving. Diverse initiatieven worden genomen om in stappen de mensen weer bij de samenleving te betrekken. Eén stap ontbrak: de laatste stap naar een baan op de reguliere arbeidsmarkt. Deze is nu gerealiseerd, Vidiveni Bistronomie, waarin werken en leren samengaan om de kansen te vergroten. Cliënten kunnen hier hun werkervaring opdoen en worden geschoold in samenwerking met het Deltion College. De eetgelegenheid biedt ook stageplekken voor studenten van het Deltion College.

06-03-2013_opening_vidiveni_bistro_jufferenwal-weth._van_as_05.jpg

06-03-2013_opening_vidiveni_bistro_jufferenwal-weth._van_as_04.jpg

06-03-2013_opening_vidiveni_bistro_jufferenwal-weth._van_as_06.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

Bij Vidiveni gaat het om kwaliteit, ambacht en verse streek- en seizoensproducten. Passend bij de visie op eten, service en de verbinding die de RIBW zoekt met mensen en de directe omgeving. De realisatie van het geheel is een coproductie van deltaWonen en de RIBW Groep Overijssel. Op de bovenste verdiepingen zijn 21 appartementen gerealiseerd waar mensen zelfstandig wonen en worden begeleid door professionals van de RIBW Groep Overijssel. Vidiveni is gelegen midden in het oude centrum van Zwolle en gehuisvest in een historisch pand met een bijzondere geschiedenis.

Via Facebook en Twitter kan iedereen die dat leuk vindt de start en belevingen van het Vidiveni-team volgen. Ook is er een eigen website voor meer informatie http://www.vidiveni.nl/ .

06-03-2013_opening_vidiveni_bistro_jufferenwal-weth._van_as_03.jpg

06-03-2013_opening_vidiveni_bistro_jufferenwal-weth._van_as_01.jpg

06-03-2013_opening_vidiveni_bistro_jufferenwal-weth._van_as_02.jpg

06-03-2013_opening_vidiveni_bistro_jufferenwal-weth._van_as_07.jpg

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Prachtig om te zien hoe er voor iedereen, al dan niet met begeleiding plek is. Dat is samen- leven en niet denken in concurrentie. Succes toegewenst, ik ga er lunchen, maar doe dat heus ook op andere plekken.  Maak melding

 2. Het enthousiastme moeten de cliënten niet van zuurpruim en manager De Fooij hebben. Verder van harte gefeliciteerd, en hopelijk levert dit project veel waardevolle banen op.


  Maak melding

 3. @ingrid doordat dit project kan runnen met ladingen subsidie en stageplekken. Iets wat een normale ondernemer niet kan. Daardoor kunnen ze hier de prijzen veel lager houden.


  Maak melding

 4. @Jasper, iedere werkgever kan toch iemand in dienst nemen die een Wajong uitkering ontvangt. Geef toe je moet er meer aandacht aan besteden. Maar de mogelijkheden zijn er wel degelijk.


  Maak melding

Reageer