Instromers naar Deltion krijgen bijspijkerlessen

Zwolle – Alle instromers naar het mbo van Deltion in Zwolle krijgen bijspijkerlessen aangeboden die plaatsvinden voordat het volgende schooljaar begint. Het betreft bijlessen in taal en rekenen en zijn bedoeld voor gediplomeerde vmbo-ers die zwak scoren op Nederlands en of wiskunde. De lessen beginnen vlak na de vmbo-examens en eindigen voordat de zomervakantie begint.

Van instromende mbo-ers wordt volgens het ministerie verwacht dat zij bij aanvang beschikken over niveau 2F. Een groot deel van de studenten moet gedurende de mbo-opleiding bovendien groeien naar niveau 3F. Dat is voor veel jongeren een dreigend struikelblok, vooral als ze instromen met een achterstand. ‘Gedurende de studie wordt allerlei ondersteuning geboden, maar het meest probate middel is om vooraf te zorgen dat je mee kunt komen’, aldus coördinator Nelleke Boel. Net als vorig jaar zorgt zij voor een gespreid bedje voor de nieuwkomers. Het bijlesprogramma start kort na de vmbo-examens en is na vier weken afgerond. Het rooster houdt er rekening mee dat de jongeren al een intensieve studieperiode achter de rug hebben. Deelnemers volgen per vak twee ochtenden in de week les en op vrijdag zijn ze vrij. Er is ook rekening gehouden met bijbanen en het sociale leven van de jongeren.

Geïnteresseerden kunnen zich laten informeren en aanmelden tijdens de Deltion informatieavond van 11 maart of via www.deltion.nl.

Artikel delen:

Reageer