Onthulling kunstwerk bij zwembad De Vrolijkheid

Zwolle – Donderdagmiddag werd bij het nieuwe Zwembad De Vrolijkheid een kunstwerk van kunstenaarsduo Dedden en Keizer onthuld.

07-03-2013_onthulling_kunstwerk_zwembad_de_vrolijkhejd_05_.jpg

Het kunstwerk is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen de kunstenaars, leden van de klankbordgroep zwemwater, de architect, aannemer en de exploitant van het zwembad, de gemeente Zwolle en de commissie beeldende kunst. Het vrolijke kunstwerk maakt zichtbaar wat er binnen in het zwembad gebeurt. De kunstenaars hebben het plezier van zwemmen in deze eyecatcher tot uitdrukking gebracht. De onthulling vond plaats in aanwezigheid van alle betrokkenen en wethouder Cultuur Nelleke Vedelaar.

07-03-2013_onthulling_kunstwerk_zwembad_de_vrolijkhejd_03_.jpg

07-03-2013_onthulling_kunstwerk_zwembad_de_vrolijkhejd_06_.jpg

07-03-2013_onthulling_kunstwerk_zwembad_de_vrolijkhejd_02_.jpg

Via Lees verder nog een foto…

07-03-2013_onthulling_kunstwerk_zwembad_de_vrolijkhejd_01_.jpg

Artikel delen:
Reacties 12
 1. wat een belachelijk beeld >:(>:(>:(, je moet ver naar boven kijken om het te zien met die lange poten, het lijkt van een klein afstand net een brok piepschuin wat zilverkleurig is gespoten, zonde van het geld:'(:'(:'(:'( het past helemaal niet bij de kleuren die het zwembad heeft.


  Maak melding

 2. Weer een “kunstenaar” die zich de ballen uit de broek lacht.
  En de overheid strooit met subsidies alsof er niks aan de hand is.
  Kunst omdat het moet.. pfffff  Maak melding

 3. De ballen op dit object (ik denk dat het bubbels moeten voorstellen) maken mij erg onrustig en ik wordt er zelfs een beetje ongemakkelijk van.

  De ‘eend’ zonder al die entourage had ik misschien mooier gevonden, daarbij vind ik wel erg veel op Alfred J. Kwak lijken (beter goed gejat dan slecht verzonnen?).

  En zijn het nou twee beelden/eenden? Op de eerste en derde foto heeft de eend twee armen vooruit gestoken. Op de tweede foto zie ik één arm naar boven (?) en de ander omlaag/naar achteren.


  Maak melding

 4. Tja, ik vraag me af of we met zo’n gedateerd stukje stripheldenkunst de commissie beeldende kunst nog echt serieus kunnen nemen.
  Ik dacht dat zij het artistiek niveau en de goede smaak van alle kunst in Zwolle moesten bewaken?


  Maak melding

 5. Ik denk dat er aan beide kanten van de bubbels een eend uitsteekt. Dus 2 beelden in een ja. Het is me overigens niet duidelijk waarom erbij een zwembad op een industrieterein een kunstwerk moet staan.


  Maak melding

Reageer