IDFA On tour in Zwolle

Zwolle – De beste films van documentairefestival IDFA doen op zondag 17 maart Zwolle aan, in ‘The Best of IDFA Tour 2013’. Vier opmerkelijke films, waaronder twee uit Nederland, zijn te zien in een speciaal programma in Filmtheater Fraterhuis.

 

Elk jaar maakt IDFA een tournee door Nederland met een selectie van de beste films van het afgelopen festival. Op zondag 17 maart zijn vier films te zien in een speciaal, middagvullend programma. Met ‘Geluiden voor Mazin’ maakte de Nederlandse regisseur Ingrid Kamerlingh een korte film over het dove jongetje Mazin, wiens leven staat te veranderen door een operatie. Met ‘First Cousin Once Removed’ maakte de Amerikaanse regisseur Alan Berliner een intiem en gevoelig portret van dichter Edwin Honig in zijn door Alzheimer getekende laatste levensfase. Honig was ooit een vooraanstaand auteur én vriend van de filmmaker. Zijn levensloop, gekenmerkt door tragedie, liefde en verlies, onderstreept het belang van ons vermogen om te onthouden en te vergeten.

De Spaanse film ‘Little World’ van Marcel Barrena is een hartverwarmende film over levensgenieter Albert (19), die zich nergens door laat tegenhouden en al helemaal niet door zijn rolstoel. Tientallen landen heeft hij al bezocht. Dit keer is het reisdoel Nieuw-Zeeland en voor het eerst is hij niet alleen: zijn vriendin Anna vergezelt hem. De vierde film is weer van Nederlandse hand: in ‘The Only Son’ vertelt regisseur Simonka de Jong over een gevoelig generatieconflict in Tibet, met spectaculaire beelden van het landschap.

‘The Best of IDFA On Tour 2013’ is op zondag 17 maart om 13.00 uur te zien bij Filmtheater Fraterhuis. Kaarten voor dit speciale programma kosten € 25,- per persoon (vrienden van het Fraterhuis € 22,50). Er kunnen geen losse kaarten voor de films gekocht worden. Het is verstandig vooraf te reserveren via http://www.filmtheaterfraterhuis.nl/. Bezoekers kunnen ook via de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.

Beeldbepalend

Met bijna 70.0000 bezoekers per jaar, twee filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen:

Reageer