Vrouw krijgt nieuw begin dankzij NLDoet

Zwolle – Op vrijdag 15 maart a.s. biedt het platform Armoede raakt ons Allemaal een hartverwarmende klus aan: de woning opknappen van een vrouw die alles verloor. Een simpele aanvraag voor materiële steun bracht bij het platform heel wat teweeg. Mevrouw X bleek door omstandigheden helemaal opnieuw te moeten beginnen. Ze had geen vloerbedekking, meubilair, servies, helemaal niks meer.

Een verbindingsmedewerker vertelt: ‘Mevrouw was heel blij met alle geboden hulp. Toen ik terugkwam om te kijken of er nog zaken waren die ze nodig had bleek ze zich eenzaam te voelen. We spraken af dat ik af en toe langs zou komen. Zodat ze haar ei kwijt zou kunnen. Al snel vertelde ze zich ongelukkig in haar woning te voelen. De muren kaal, ze kon zelf de lampen niet ophangen. Heel graag wil mevrouw haar leven weer oppakken, maar als de basis al niet goed is …’ De actiegroep van het platform Armoede raakt ons Allemaal pakte het verhaal op en zette ze om in een klus voor NLDoet. ‘De hele dag gaan we aan de slag. Schuren, schilderen, gordijnen en lampen ophangen en aan het eind van de dag de plantjes en accessoires. Vrijwilligers kunnen zelf aangeven of ze ’s ochtends, ’s middags of de hele dag willen helpen.    Intussen gaat mevrouw met een medewerker van SWZ nieuwe meubels bij een weggeefwinkel ophalen.’ Ook Travers Welzijn steunt de klus.Het platform Armoede raakt ons Allemaal is op zoek naar vrijwilligers die mevrouw X willen helpen aan een mooi, nieuw begin. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via arminarm@live.nl of 0683970970.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Heel jammer dat mijn gezondheid mij in de steek laat anders had ik zeker geholpen hier .Vind dit een heel goed initiatief van deze instelling zo horen we als mensen met elkaar om te gaan.


    Maak melding

Reageer