Jaap Smit nieuw lid RvT Windesheim

Jaap Smit wordt voor de komende vier jaar benoemd als lid van de Raad van Toezicht van Windesheim op voordracht van de Medezeggenschapsraad. Per 1 maart 2013 treedt hij officieel aan.

dhr_j__smit_3_7.jpg

Drs. Jaap Smit (8 maart 1957) is bestuurder en is sinds 1 juni 2010 voorzitter van het Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV). Hij studeerde aan de Rijksuniversiteit Leiden en de Universiteit Utrecht en behaalde daar zijn doctoraalexamen Theologie en Massacommunicatie en PR. Zijn loopbaan begon als docent godsdienst in het middelbaar onderwijs. Hij werkte negen jaar als predikant in enkele gemeenten en vier jaar als geestelijk verzorger voor de Koninklijke Landmacht in Seedorf. Daarna was hij werkzaam voor meerdere adviesbureaus en was hij algemeen directeur van Slachtofferhulp Nederland. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

De Raad van Toezicht van Windesheim bestaat nu uit vijf personen. Sinds 1 januari 2012 was de positie vacant. De leden van de Raad van Toezicht worden op voordracht van de Raad van Toezicht benoemd door de Ledenraad van de VU-Vereniging. De voordracht is met redenen omkleed en wordt door de Raad van Toezicht opgemaakt na overleg met de Benoemingsadviescommissie van de Ledenraad Vereniging. Leendert Bikker, voorzitter van de Raad van Toezicht, is blij met de benoeming en komst van Smit: ‘Het is fijn dat een bestuurlijk zwaargewicht als Jaap Smit zich verbindt aan Windesheim. De uitdagingen van het hoger beroepsonderwijs zijn niet gering en dan is de kennis en ervaring van Jaap Smit meer dan welkom.’

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer