Keurmerk voor Isala Klinieken Zwolle

Zwolle – Dermatologisch centrum Isala heeft het spataderkeurmerk ontvangen. Dit keurmerk maakt duidelijk welke ziekenhuizen en behandelcentra de beste spataderzorg aanbieden in Nederland. Dit keurmerk is uitgereikt door De Hart&Vaatgroep. Als patiëntenorganisatie vindt De Hart&Vaatgroep het belangrijk dat mensen met spataderen weten waar de beste zorg geboden wordt.

isala.jpg 

De Hart&Vaatgroep heeft in 2012 een vragenlijst uitgezet om het zorgaanbod voor spataderen en (ernstige) chronische klachten door onvoldoende werking van de aderen (ook wel zware benen genoemd) in ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra te inventariseren. Doel van het onderzoek is het stimuleren van kwaliteitsverbetering en het informeren van patiënten, hun verwijzers en de zorgverzekeraars over de kwaliteit van de spataderzorg in ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra.

Om voor het keurmerk in aanmerking te komen moet een ziekenhuis of behandelcentrum voldoen aan dertien kwaliteitscriteria. Deze criteria zijn zorgvuldig bepaald en afgestemd met vertegenwoordigers van de Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie en de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie. De kwaliteitscriteria geven aan wat verwacht mag worden van de zorg voor mensen met spataderen en gaan over zaken die voor hen belangrijk zijn. Het Dermatologisch centrum Isala voldoet aan alle dertien criteria. Naast Isala ontvangen nog 110 ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra het spataderkeurmerk.

Artikel delen:

Reageer